Miért kapunk Uniós támogatást?
Figyelt kérdés
A fejlett nyugati országoknak van ebből bármiféle gazdasági hasznuk, vagy csak humanitárius célból adnak eurómilliárdokat? Illetve valaki magyarázza el légyszíves, hogyha van ebből bármiféle haszna a nyugati világnak, akkor az pontosan hogyan történik?2020. júl. 19. 15:38
1/17 anonim válasza:
Az, hogy a felzárkóztatott országok egy idő után nettó befizetővé válnak, így a nyugati országoknak már kevesebbet kell beletolni a közösbe, és az EU előnyeiben ugyanúgy részesülnek. Csak ugye ott volt először a portugál most meg a magyar példa, hogy vannak olyan országok ahova hiába öntik a pénzt, sehova nem fejlődnek mert a korrupt vezetés ellopja és örökre az EU-s lélegeztetőgépre lesznek utalva.
2/17 anonim válasza:
A kulcsszó a közös piac, az a gazdag országok profitja. Meg hogy nálunk olcsón lehet összeszereltetni homo sapiens droidokkal a Mercedest meg az Audit.
3/17 anonim válasza:
Viccelsz? Sokkal jobban járnak a nyugati országok az EU-val. Kettesnél a pont.
4/17 A kérdező kommentje:
Kedves 2. és 3.! Én értem azt, hogy ha a magyar emberek jobban részt vesznek a közös piacban, akkor az ebből származó gazdasági előnyök az Európai Unió számára is hasznosan, csak nem Magyarország esetében, mert itt a korrupció miatt nem a szabad piacra ömlött ez a pénz, hanem a bürokrácia elherdálja. A második válaszára reflektálva, annyiban szeretnék pontosítani, hogy nem azt kérdeztem, hogy miért települnek be multinacionális vállalatok az országba, hanem azt, hogy miért kapunk egy csomó segélyt ha azt nem effektíven használjuk fel és már évek óta ugyanannyit fogyaszt a magyar nép, annak ellenére, hogy az elmúlt tíz évben az egyik legnagyobb konjunktúra volt a történelem során.
2020. júl. 19. 23:35
5/17 anonim válasza:
Nincsenek most a fejemben a fogyasztási adatok, de biztos, hogy emelkedik.
Az nem érdekli őket, hogy ellopják a pénzt, amíg megvesszük a szarjaikat, meg adóoptimalizálásra használhatják az országot. Illetve érdekli, csak az EU intézményei irgalmatlan lassúak, így nem tudnak rá érdemben reagálni. Úgyhogy csak öntik a pénzt. De most már lassan abbahagyják.
6/17 1112 válasza:
Mert beleadunk mi is valamennyit a közösbe; és akkor azt a közöset osztják vissza; én úgy tudom. Tehát mindenki belead valamennyit; és akkor ezt így közösen szétosztjuk. Mármint így az országok együttműködve;
7/17 anonim válasza:
Igen, 6, csak Mo. nettó haszonélvező, vagyis sokkal többet kap vissza, mint amennyit beletesz.a kérdező arra kíváncsi, hogy miért éri meg ez a többi országnak, akik ezt a többletet finanszírozzák.
8/17 anonim válasza:
Nem. M.o. sokkal többet ad, mint amennyit visszaad. A nyugati multiknak sokkal előnyösebb ez, mint az országnak.
9/17 1112 válasza:
6. vagyok, egyszer valaki kiszámolta, és elhangzott egy netes műsorban, nem tudom, hogyan számolta ki az illető, de azt mondta, hogy Mo valaminek a 18%-át fizeti be (talán GDP? Vagy nemtom), és a 18-hoz képest csak 2%-ot kapunk vissza. Mámrmint , 16% vesződik el. De én ezt mondjuk nem tudom egyébként, azt se tudom, hogy számolta, meg miből. Szóval én ezt az információt nem ellenőriztem. (Ha valakit érdekel, szerintem privátban meg tudom mutatni a videót.)
10/17 anonim válasza:
Inkább ne terjessz baromságokat, jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!