Volt már olyan, akit az Ebay vagy valamelyik Ebayes eladó feljelentett az ő rendőrségükön és ügy lett belőle?
Én kifogtam egy idiótát, nem azt küldte, amit eladott, le is videóztam, szal elvileg bizonyítható, de kitalálta, hogy még a video is hamisítvány és a kínai feliratos doboz se az övé stb stb, teljesen be van kattanva, és azzal fenyeget, hogy feljelent a rendőrségen (kínai, de elvileg valami amerikai cím van megadva hozzá).
Ez komolyan elképzelhető vagy kiröhögik és kész? volt már valakinek hasonló tapasztalata? Egyáltalán működik ez így nemzetközi viszonyok közt?
oké de elvben lehetséges?
amúgy kb 16 ezer Ft-ról van szó, na de akkor se akarom a szemétért kidobni a pénzt.
én is remélem h kiröhögik, de valamiért nagyon magabiztosan adja elő magát. bár én is azon gondolkodok, h lehetetlen bebizonyítania, hát átment ez 25 ponton, mire ide ért, szal gyakorlati oldalról el nem tudom képzelni h ez tudjon működni, de a frász tudja ...
az pedig kérdéses h kínai vagy sem ... kaliforniai címe van, a fene se tudja, a szokásosnál jobban beszél angolul, szal lehet éppenséggel amerikai is, tényleg nem tudom ezt kideríteni.
éértékelése olyan közepes, na de van ennek szerepe? valami átlag alapján fogadnak el feljelentést vagy hogy megy ez?
Jelezd Ebay felé, hogy ez a probléma. Ha csak közepes értékelése van, előfordulhat, hogy nem te vagy az első és egyetlen hasonló károsult ezzel a vevővel szemben, így lehet, simán visszakapod a pénzt.
Egyébként sajnos nem neki kellene bizonyítani, hogy azt a terméket adta fel, hanem neked kellene, hogy te kaptál rosszat.
De tényleg nem valószínű, hogy bármit tudna kezdeni ezzel az üggyel, nem fog feljelenteni.
#5 - 6
én lekameráztam az egész csomagbontást, na de mindenre kitalálja, hogy fake ... ennek minden fake video, fake photos, fake package, szal semmi se az övé szerinte és csak én tettem oda.
és az a gond, hogy az utóbbi időben egyre több az ilyen (pl nemrég mágnes helyett egy darab rozsdás vasat küldött egy másik), és hiába a video is, az Ebay nem igazán fogadja el azt se az eddigi tapaszutalatim szerint.
nagyon érezni az Ebayen is h a krízis ide is beütött, és úgy látom, inkább az eladók érdekeit védik.
de mindettől függetlenül még érdekelne elméletben is a kérdés, hogy tudna működni a dolog, hogy ő az X californiai rendőrségen feljelentést tesz, és akkor majd abban a magyar rendőrség fog nyomozni? létezhet ilyen? vagy akár ugyanez egy pekingi rendőrség vonatkozásában? vagy ilyen nemzetközi nyomozáshoz azért kb egy emberölés súlyossági cselekmény kell? hogy van ez jogilag?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!