Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Van egy problémám. Pénzügyi minimalista vagyok, ami azt jelenti hogy pénzt akarok spórolni.

De a barátaim csórónak hívnak..

Ahogy látjátok, én soha nem akarok pénzt költeni.

Motivációként olyan embereket nézek, mint Graham Stephan, inspirációként pedig Matt D’Avela-t szoktam nézni.

Egy minimalista milliomos akarok lenni. És ahhoz hogy ezt elérjem, extrém pénzügyi szabályokat kell betartanom.

Újrahasznosított papírtörlőn élek, amit miután használtam, felakasztom megszárítani, hogy később is használhassam.

Amikor ételt veszek, újrahasznosítom magamnak a zacskókat, és reklámszatyrokat használok kukazsák helyett..

Amikor utazom, spórolok a hoteleken, azzal hogy üzletekben alszom.. az emberek nevetnek rajtam, de szerintem elég tágas..

Ahhoz hogy a célom felé haladjak, szinte bármit megteszek..

És végül.. csak egyetlen egyszer fürdök.. hetente.

2020. júl. 13. 18:36
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Az elso bekezdesedhez csak annyit fuznek hozza, hogy persze hogy latszik hogy a konyhajaban vette fel, utana el is mondja hogy amit a video elejen elmondott csak egy vicc volt es mondta hogy ne csinaljuk utana.
2020. júl. 14. 18:12
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Van egy problémám. Pénzügyi minimalista vagyok, ami azt jelenti hogy pénzt akarok spórolni.

-Nincs ezzel semmi probléma, maga a mentalitás tényleg csak előre visz.

De a barátaim csórónak hívnak..

-Ha eltúlzod inkább sóher, zsugori, fukar, mint csóró, hiszen van pénzed csak nem költesz sokat.

Ahogy látjátok, én soha nem akarok pénzt költeni.

-Ahogy más sem, de sokszor muszáj.

Motivációként olyan embereket nézek, mint Graham Stephan, inspirációként pedig Matt D’Avela-t szoktam nézni.

-Nem ismerem, nem néztem utána.

Egy minimalista milliomos akarok lenni. És ahhoz hogy ezt elérjem, extrém pénzügyi szabályokat kell betartanom.

-Bizonyos szintig logikus.

Újrahasznosított papírtörlőn élek, amit miután használtam, felakasztom megszárítani, hogy később is használhassam.

-Nem tudom papírtörlőt hogy lehet megszárítani, hiszen ha beletörlöd a kezed már szakad szét. Emellett elég fertőzésveszélyes, szerintem ne a pár száz forintos papírtörlőn spórolj, ez nekem olyan, mint ha a wc papírt kiteregetnéd, hogy majd a másik oldalát is használhasd.

Amikor ételt veszek, újrahasznosítom magamnak a zacskókat, és reklámszatyrokat használok kukazsák helyett..

-Elég sokan hasznosítanak újra nejlonzacskókat, ebben sincs semmi, ráadásul a környezetet is véded, ha újrahasználod ezeket. Kukás zsák ötlete is egész jó, környezetvédelmileg is.

Amikor utazom, spórolok a hoteleken, azzal hogy üzletekben alszom.. az emberek nevetnek rajtam, de szerintem elég tágas..

-Hát ez megint durva, azért hajléktalan életmódot ne vegyél fel a 2-3 ezer forintos szoba ár miatt. Ráadásul nem tudom mennyire törvényellenes, vagy hogy nem dobtak még ki az üzletekből.

Ahhoz hogy a célom felé haladjak, szinte bármit megteszek..

-Érthető, de azért ésszerűbben próbáld meg inkább.

És végül.. csak egyetlen egyszer fürdök.. hetente.

-Nekem fura, én naponta, bár sokan vannak, főleg Nyugat- Európában, akik szintén csak heti egyszer fürdenek. Jobb esetben. Azért remélem legalább valami dezodort használsz. Meg fogkefét.

Összességében az a véleményem, hogy van, ami ésszerű és van ami nem csak hogy a fukarság véglete és korlátoz a teljes értékű, civilizált, XXI. századi életben, hanem még egészségügyileg és jogilag is aggályos. Próbálj meg inkább ezek helyett több házi praktikát megfogadni, hidd el, hogy nem éri meg az egészségeden, méltóságodon, a civilizált életen spórolni pár ezer forintot. Nem ezen fogsz meggazdagodni. Az, hogy pénzt spórolsz önmagában jó, és sokan teszik is ezt, de megint mondom, hogy a logikusság keretein belül szervezd ezt meg, mert hosszú távon ez így nem fenntartható. Lehet úgy nagyon spórolós életet élni, hogy nem korlátozod magadat a jólétben és normál keresetből év végére így is összespórolsz pár havi keresetet. Vagy ha plusz pénz kell, amit félre tennél, akkor vállalj inkább mellékmunkát, tényleg ne az ilyeneken fogj meg pár forintocskát. Számláktól háztartáson át életviteli szempontokig és még sok más témában a spórolásról tonnaszám találsz tanácsokat a neten.

2020. júl. 24. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!