Kölcsön adott pénz?
Sziasztok!
Adtam kölcsön egyik jó barátomnak 600 ezer Forintot, jelenleg nem kell, viszont úgy néz ki, hogy a közeljövőben sikerül összeszednem a pénzt egy lakásra és kellene ez a pénz is.
Nem élnek valami jól, viszont költenek olyan dolgokra is ami azért nem létszükséglet, pl. szerencsejáték, étel rendelés.
Rendszeresen járunk át egymáshoz, beszélgetünk, jó a viszony viszont mindig hangoztatják, hogy éppen csak kitudnak jönni a pénzből. Van 2 kisgyerekük is.
Hogyan kellene felhoznom a témát, hogy ne legyen kellemetlen illetve ne tűnjek bunkónak?
Sajnos én is az előttem szólókkal értek egyet.
Amikor visszakéred, akkor te leszel az aljas, mert neked luxusra kell, neki meg kenyérre, hát hogy lehetsz ilyen szívtelen, hogy a gyerekek elől is elvennéd, pedig neked milyen jól megy. (Irónia)
Kívánom, hogy ne nekünk legyen igazunk. Előfordulhat az is, hogy megoldja (mástól kér kölcsön, hogy ki tudjon fizetni), de ez a ritkább.
A téma felhozása mindig kellemetlen lesz, igyekezz tartózkodni a részletektől, mondj neki annyit, hogy úgy alakult az életed, hogy most neked van szükséged arra a pénzre (ha tudja, hogy házat készülsz venni, mondhatod, hogy lefoglalóztál egyet, de pont ez a pénz hiányzik a vételárból és elbukod a nem kevés foglalót, ha nem fizetsz). Kérdezd meg, mikorra tudja odaadni. Ne részletekben kérd, mert az mindenkinek jobban fáj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!