Két nagyszülőm is valószínűleg elfog távozni, ilyenkor 2x2 nap szabadság jár?
Sziasztok
A napokban derült ki hogy nagymamám végsőstádiumban jár, daganata van sajnos.
Nagypapám már egy ideje küzd vele, most viszont kiderült hogy áttétes, és rengeteg helyen megjelent már neki.
Egyikőjük 78 éves, a másikojuk pedig 84.
Elég ronda, és undorító, de meg kell kérdezzem hogy ilyenkor utánuk jár szabadság, mámint utánuk ugye? (2x2) ?
Szégyenlem, de szeretnék velük lenni amennyit csak lehet, ezért valószínűleg tp-re is fogok menni, most komolyan ezzel hogy állítsak be az orvoshoz?
"Halo, nemsokára meghal az összes nagyszülőm, igazold már le légy oly kedves a hetet, hogy velük lehessek" ?
Komolyan.
2*2 nap fog járni, de csak ha bemutatod a halotti anyakönyvit. Ezt előre nem lehet kivenni hivatalosan. Táppénzre ha elmész, akkor az konkrétan táppénzcsalás :\
Vegyél ki szabadságot vagy menj el fizetetlenre ha velük akarsz lenni.
Természetesen már kérvényeztem, amire azt a választ kaptam hogy nem.
Okot nem kell adniuk, szóval nem is adtak.
Nálunk komolyan veszik hogy a dolgozó hány szabadsággal is rendelkezik, abból maradt kettő, ezt már bejelentettem hogy kiveszem, remélem nem lesz késő, 1 hónap múlva tudok csak menni.
Köszönöm a választ.
Mi az hogy kamu táppénz?
Elmész az orvoshoz, kiír és pont.
Nagyon szarrágó cégnek kell lenni ahhoz hogy 1-2 hét tápppénz után küldje a kutyáit ellenőrizni. Nálunk max 3-4 hónap után járnak ki ellenőrizni a dolgozót.
Az ilyen hozzáállást jó megjegyezni, és hasonlóan állni a céghez.
5/6
Hát az OEP-nek aztán pont arra van embere hogy az ezeket ellenőrizze.
Te ismersz olyat akinél volt kint az OEP "csak úgy"?
Én nem. Pedig voltam már táppénzen,igaz nem sokáig.Nem igazán jellemző hogy az OEP kopogtasson.
De még azoknál se jár az OEP akik 3-4 hónapig vannak táppénzen.
A munkáltató viszont ellenőrizheti,és nálunk bizony előfordul hogy kimennek a táppénzen lévő dolgozót ellenőrizni,de hangsúlyozom nem 1 hetes táppénz után.
Hanem tartós távollét esetén, de ezek minimum 2 hónap után kezdődnek.
Bár van ahol még ezután sem, mert ha le van adva a táppénz papír és rendezve van minden akkor lehet h még a munkahely sem fog ellenőrizni,maximum telefonon érdeklődik hogy mikor mész vissza dolgozni.
És azért néhány hónap táppénz többségben már valódi betegséget takar + jelentős anyagi mínusz a dolgozónak.
A táppénzek egy része nem megindokolható, de az orvos ráírja a kódot és a kutyát nem érdekli mindaddig amíg mondjuk nincs bejelentés azzal kapcsolatban.
No de ki a franc jelentené be? Gyakorlatilag senki.
Persze vannak irreális táppénz csalások, de ezeket a munkáltató hamarabb rendezi mint hogy az OEP felbukkanna a delikvens lakhelyén,magyarul elküldi.
Szépen csukd be a kis szabálykönyvedet és lásd meg az azon kívüli világot.
8
Nyilván ellenőrizni bármikor lehet,de nem jellemző..így nyitott kapukat döngetsz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!