Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudom minél hamarabb...

Jacseky kérdése:

Hogyan tudom minél hamarabb behajtani a pénzemet?

Figyelt kérdés
Abba a helyzetbe kerültem,hogy mielött a járvány beütött megvettem a bkv havi bérletet,egy nap után kirugtak a munkámból,ezért egy nap elteltével a bkk ügyfélszolgálati irodában leadtam,mivel egy napot használtam a bérletet kértem vissza a pénzemet vagy késöbbre egy másik bérletet,ők erre ügyintézés jogán elvették majd adtak egy papirt hogy majd kiértesitenek. Erre eltelt 3 hónap és jött egy papir hogy ők nagyon sajnálják de se pént se bérletet nem hajlandóan vissza fizetni,tehát ellopnák tölem a közel 10ezer ft-omat,indoklásuk az hogy nekik busz sófört egyebeket kellett fizetni,én erre bementem és elmondtam nekik,hogy nem kivánom a bkk-t támogatni 10ezer fttal,mert se lehetőségem se pénzem erre sima gyári melós vagyok. Tehát megszeretnének kárositani ezzel az összeggel,már csak az elv miatt sem hagyom ezt,most a fogyasztóvédelemhez megyek,és ugy mint ők kamatosan kérem a pénzemet mert ügye ők is számolnak egyből mindenre kamatot,de lehet hogy gyorsabb lenne egy fizetési meghagyást kibocsátatnom? Köszi a válaszokat.
2020. jún. 24. 11:37
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%

Legelőször azt kéne egyáltalán jogilag alátámasztanod, hogy neked van jogos követelésed.

Mert az hogy te ezt így össze foteljogászkodtad, az elég kevés bármihez.

2020. jún. 24. 12:01
 2/29 A kérdező kommentje:
mindenről van papirom,amikor átvették a bérlet szelvényt,egy nappal elötte vettem,minden dokumentálva van,ők fotel jogászkodnak hogy sok fertötlenitőszert használtak a buszokon meg egyebek,nekem ehhez mi közömmha nem vettem igénybe egy szolgáltatást amit kifizettem akkor miért tartják vissza a pénzt,ha nem utazol el valahova vonattal,akkor vissza váltod a jegyet nem? És nem érdekel hogy a mávnak fáj a hónalja,vagy rájuk értetted hogy foteljogászok?
2020. jún. 24. 12:08
 3/29 A kérdező kommentje:
jogilag mit kéne jobban alátámasztanom? dokumentálva van hogy egy nap után visszavették a bérletszelvényt,pénzt viszont nem adtak,jobban mit kéne akkor adj tanácsot.
2020. jún. 24. 12:09
 4/29 A kérdező kommentje:
jó hogy nem azt irták hogy defektet kapott az egyik busz és azért nem adják vissza a bérlet árát,tehát ők nem tagadják hogy tartoznak csak nem szeretnék visszatériteni ami jár,
2020. jún. 24. 12:12
 5/29 A kérdező kommentje:

idézet a meséből amit kipostáztak nekem:

"A BKK bevételei a koronavirus vészhelyzetet követően példátlan módon csökkentek,a BKK ezért nincs abban a helyzetben,hogy a meghirdetett dijszabástól eltérően,egyedi kedvezményt biztositson ügyfelei részére.Mindezek alapján sajnos nem tudunk lehetőséget,illetve kedvezményt biztositani a bérletek visszaváltására,más érvényességi időre való cseréjére vagy egyéb kompenzációjára" idézet vége.

Tehát ellopta a megfizetett bérlet dijat,de persze ezt három hónap után jelentette be ügye ez egy hónapos bérlet volt,és az érvényessége is lejárt.De már csak elvből is kipréselem belőlük a pénzt és még a kamatot is,5ezer ft a fizetési meghagyás de azt is rájuk fogom terhelni,ellentmondani nem fognak tudni mert igazolni tudom hogy tartoznak,a pénzemért nem vettem igénybe szolgáltatást.

2020. jún. 24. 12:21
 6/29 A kérdező kommentje:
tehát tény hogy tartoznak nekem ezt igazolni tudom,inkább azt kérdezném hogyan a gyorsabb egy fizetési meghagyással vagy a fogyasztóvédelemmel intézni.
2020. jún. 24. 12:23
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyikkel sem.

Nagyon fordítva ülsz a lovon.

A BKV NEM VÁLT VISSZA BÉRLETET, csakis a még meg nem kezdett hónapot.

"A visszaváltás csak az érvényességi idő kezdete előtt lehetséges, kivéve a havi árral rendelkező éves bérleteket, amelyek év közben is visszaválthatók (csak a meg nem kezdett hónapra eső árat térítjük vissza)".

Arról nem tehet a BKV, hogy téged kirúgtak a munkahelyedről egy nap után.

",egy nap után kirugtak a munkámból,ezért egy nap elteltével a bkk ügyfélszolgálati irodában leadtam"

A BKV az alatt az idő alatt is szolgáltatott, amíg a koronavírus volt - nem volt tilos felszállni a járműre, tudtál volna bármerre utazni - SŐT!!! MÉG MUNKÁT IS KERESHETTÉL VOLNA!!!

Volt olyan ismerősöm, akit szintén átmenetileg nem foglalkoztattak - beállt biciklis futárnak a Wolthoz.

Volt munka, csak keresni kellett volna - ha te nem akartál, arról nem a BKV tehet.

Fogyasztóvédelemnél akkor lenne keresnivalód, ha nem jártak volna a járművek, nem lett volna szolgáltatás, csak kifizetttetik Veled az árát.

A fizetési meghagyást meg felejtsd el, az Neked is pénzbe kerül (úgy tudom, min. 6 vagy 8 ezer ft) és csak elbuknád - aztán még a bírósági perköltségeket is fizethetnéd.

NEM KELLETT VOLNA LEADNI A BÉRLETET, hanem munkát kellett volna keresni.

Tudom, hogy ezt a véleményemet nem fogod elfogadni, de ez van.

Szolgáltatás volt, az üzletszbályzatban nincs benne, hogy hónap közben visszavesznek bérletet - szóval ez bukta.

Tessék, itt elolvashatod:

[link]

2020. jún. 24. 12:43
 8/29 anonim ***** válasza:
100%
A szolgáltatót hol érdekli, hogy van-e munkád vagy nincs? Kifizetted a szolgáltatást, ők tették a dolgukat, az hogy te nem használtad ki az egyéni szoc.problem. Jogos az előttem írt felvetés, ha már volt bérletes, de munkád nem akkor miért nem kerestél addig is állást? Tudom vírus, meg minden zárva volt, de érdekes mert sokan így is el tudták helyezkedni.
2020. jún. 24. 12:52
 9/29 anonim ***** válasza:
73%

"A BKV NEM VÁLT VISSZA BÉRLETET, csakis a még meg nem kezdett hónapot."

Azt írja a kérdező, hogy elvették a bérletét és kapott egy papírt, hogy majd kiértesítik.

Ha nem váltanak vissza bérletet, akkor minek vették el, miért nem mondták egyből azt, hogy bocs ilyen nálunk nincs.

Vagy a kérdező mond ostobaságot, vagy a BKK-nál dolgoznak nagyon hülye emberek.

Valami itt nem kerek.

Ha beveszik a még érvényes bérletemet, és én azt a következő X napban nem tudom használni, akkor csak kéne járjon valami ellentételezés.

2020. jún. 24. 13:39
 10/29 A kérdező kommentje:
most voltam a fogyasztóvédelemnél,ők is ugy látják ahogy én gondolom,eljárást inditottak és,tanácsolták a fizetési meghagyás kibocsátását.
2020. jún. 24. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!