Hogyan tudom minél hamarabb behajtani a pénzemet?
Legelőször azt kéne egyáltalán jogilag alátámasztanod, hogy neked van jogos követelésed.
Mert az hogy te ezt így össze foteljogászkodtad, az elég kevés bármihez.
idézet a meséből amit kipostáztak nekem:
"A BKK bevételei a koronavirus vészhelyzetet követően példátlan módon csökkentek,a BKK ezért nincs abban a helyzetben,hogy a meghirdetett dijszabástól eltérően,egyedi kedvezményt biztositson ügyfelei részére.Mindezek alapján sajnos nem tudunk lehetőséget,illetve kedvezményt biztositani a bérletek visszaváltására,más érvényességi időre való cseréjére vagy egyéb kompenzációjára" idézet vége.
Tehát ellopta a megfizetett bérlet dijat,de persze ezt három hónap után jelentette be ügye ez egy hónapos bérlet volt,és az érvényessége is lejárt.De már csak elvből is kipréselem belőlük a pénzt és még a kamatot is,5ezer ft a fizetési meghagyás de azt is rájuk fogom terhelni,ellentmondani nem fognak tudni mert igazolni tudom hogy tartoznak,a pénzemért nem vettem igénybe szolgáltatást.
Egyikkel sem.
Nagyon fordítva ülsz a lovon.
A BKV NEM VÁLT VISSZA BÉRLETET, csakis a még meg nem kezdett hónapot.
"A visszaváltás csak az érvényességi idő kezdete előtt lehetséges, kivéve a havi árral rendelkező éves bérleteket, amelyek év közben is visszaválthatók (csak a meg nem kezdett hónapra eső árat térítjük vissza)".
Arról nem tehet a BKV, hogy téged kirúgtak a munkahelyedről egy nap után.
",egy nap után kirugtak a munkámból,ezért egy nap elteltével a bkk ügyfélszolgálati irodában leadtam"
A BKV az alatt az idő alatt is szolgáltatott, amíg a koronavírus volt - nem volt tilos felszállni a járműre, tudtál volna bármerre utazni - SŐT!!! MÉG MUNKÁT IS KERESHETTÉL VOLNA!!!
Volt olyan ismerősöm, akit szintén átmenetileg nem foglalkoztattak - beállt biciklis futárnak a Wolthoz.
Volt munka, csak keresni kellett volna - ha te nem akartál, arról nem a BKV tehet.
Fogyasztóvédelemnél akkor lenne keresnivalód, ha nem jártak volna a járművek, nem lett volna szolgáltatás, csak kifizetttetik Veled az árát.
A fizetési meghagyást meg felejtsd el, az Neked is pénzbe kerül (úgy tudom, min. 6 vagy 8 ezer ft) és csak elbuknád - aztán még a bírósági perköltségeket is fizethetnéd.
NEM KELLETT VOLNA LEADNI A BÉRLETET, hanem munkát kellett volna keresni.
Tudom, hogy ezt a véleményemet nem fogod elfogadni, de ez van.
Szolgáltatás volt, az üzletszbályzatban nincs benne, hogy hónap közben visszavesznek bérletet - szóval ez bukta.
Tessék, itt elolvashatod:
"A BKV NEM VÁLT VISSZA BÉRLETET, csakis a még meg nem kezdett hónapot."
Azt írja a kérdező, hogy elvették a bérletét és kapott egy papírt, hogy majd kiértesítik.
Ha nem váltanak vissza bérletet, akkor minek vették el, miért nem mondták egyből azt, hogy bocs ilyen nálunk nincs.
Vagy a kérdező mond ostobaságot, vagy a BKK-nál dolgoznak nagyon hülye emberek.
Valami itt nem kerek.
Ha beveszik a még érvényes bérletemet, és én azt a következő X napban nem tudom használni, akkor csak kéne járjon valami ellentételezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!