Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az barátom melyik társadalmi...

Az barátom melyik társadalmi rétegbe tartozik?

Figyelt kérdés
Nem szeretek vájkálni más pénztárcájában, ezzel se azt szeretném, de érdekel, hogy hova sorolható. Na az osztálytársam családja egy 300 négyzetméteres, hatalmas családi házban él, ami újépítésű, jakuzzi, halastó, méregdrága díszburkolatok, 3 klíma minden van benne. Ezen kívül 5 ingatlanjuk van. Van 1 6-os GT bmw-jük, ami kb. 6 éves már van, egy citroenjük és most hoztak ki a szalonból egy otthon tölthető elektromos autót. Lexust vsgy Kiát nem tudom. Egy évben 2-3szer vagy 3szor is elmennek nyaralni általában nyugatra és mindig ilyen hilton, Royal Hotel stb féle több csillagos szállodában szállnak meg. Meg folyton járnak Visegrádra is wellnesezni. Van 1 kertészük és egy háztartásvezetőnőjük. A barátomról annyit, hogy Gucci, Tommy Hilfiger, Roland stb márkák, amit folyton rajta látok, de nem 1-2 cucca, hanem kb. az összes, még a boxeralsója is Calvin Klein vagy Guess. Nyilván mellette iphone, okosóra stb is meg van neki. Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Csak érdekel ez melyik társadalmi csoport? Igazából mi mindig csak nézünk, hogy lehet ilyen életszínvonalon élni, de ha valaki beszélget mondjuk a barátommal észre se venné ezt, mert nem ilyen sznob meg a leggenyásabb helyre is beteszi a seggét meg nagyon kedves, de ő nekem egyértelműen gazdagnak számítana. Tudni kell, hogy Debreceniek vagyunk, tehát nagyobb városban élünk, meg ország szinten lehet nem része a gazdag vagy jómódú rétegnek.
2020. jún. 23. 06:53
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ez mit jelent vagy mire érted?
2020. jún. 23. 10:13
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Ezt sajnos komoly zsebbe túrás nélkül nem lehet megállapítani. A látszat alapján középosztály közepe vagy a tetejének az alja, de gazdag semmiképpen.

Gazdagok azok akik a középosztálynál magasabb színvonalon tudnak élni, csupán a befektetéseikből. (Attól még dolgozhatnak ha akarnak, de ettől független az életszínvonaluk)

A középosztály definíciója az hogy a leg szélesebb réteg... Ma tipikusan a vállalkozók akik megtalálhatóak a középosztály minden rétegében. Alján, közepén jellemzően a jól fizető munkát végzők.

2020. jún. 23. 10:36
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát én ezt nem így gondolom.
2020. jún. 23. 11:03
 14/19 anonim ***** válasza:
49%

Elnézést a nem kimaradt:

A középosztály definíciója NEM az hogy a leg szélesebb réteg...

2020. jún. 23. 11:48
 15/19 anonim ***** válasza:
63%

- mélyszegények: a létminimum alatt tengődnek.

- szegények: létminimumon élőktől a már valamekkora megtakarítással rendelkezőkig terjed. Ezek az emberek jellemzően rendkívül könnyen lecsúsznak, ha pl kereső képtelenné válnak. Le lehet pontozni, ma Magyarországon 300-400 nettóval az ember még ennek a kategóriának a tetején van.

- középosztály: jellemzően aki "kényelmesen és jól él", de dolgoznia kell a megélhetéséért. Nem feltétlen gond, ha elveszítik a munkájukat, de keresniük kell másikat előbb utóbb.

- gazdagok: vagyonuk elég hasznot termel a gondtalan élethez. Állítólag legalább 2 Milliárd forint vagyon szükséges ehhez kis hazánkban.

2020. jún. 23. 12:24
 16/19 A kérdező kommentje:
Hat én akkor szegény rétegbe tartozok eléggé😄
2020. jún. 23. 12:40
 17/19 anonim ***** válasza:
Én is nagyon szegény vagyok ezek szerint
2020. jún. 23. 12:41
 18/19 anonim ***** válasza:
74%

#15 Nettó 400-as fizetéssel hogy lenne már valaki szegény? Ha saját ingatlannal rendelkezik valaki, akkor gyakorlatilag csak kajára, rezsire, közlekedésre kell költenie állandó jelleggel, minden más, pl. ruhák, műszaki cikkek, stb. csak időnkénti kiadás, az ezen felüliek meg luxus. Az alap havi dolgok kihozhatóak simán havi 100-150-ből, és akkor gyakorlatilag még mindig marad 250-300 ezer zsebpénzed, amit arra költesz, amire csak akarsz. Azért ha valaki annyi pénzt tud félrerakni, mint amennyi a magyar nettó átlagkereslet, akkor ő teljesen biztos nem szegény kategória.

Jó, persze tudom, akinek olyanok az igényei, hogy naponta ötcsillagos étteremben akar enni meg Guccin kívül nem hord más ruhát, annak akár az egymillió forintos havi jövedelem is szegénynek számít. De egy átlag magyarnak a nettó 400 álomfizetés. Sőt, még bruttóban sem rossz.

2020. jún. 23. 17:25
 19/19 A kérdező kommentje:
Szerintem havi 3-4 millió kell ahhoz, hogy vakaki így éljen mint a fent leírt barátom.
2020. jún. 23. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!