Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az barátom melyik társadalmi...

Az barátom melyik társadalmi rétegbe tartozik?

Figyelt kérdés
Nem szeretek vájkálni más pénztárcájában, ezzel se azt szeretném, de érdekel, hogy hova sorolható. Na az osztálytársam családja egy 300 négyzetméteres, hatalmas családi házban él, ami újépítésű, jakuzzi, halastó, méregdrága díszburkolatok, 3 klíma minden van benne. Ezen kívül 5 ingatlanjuk van. Van 1 6-os GT bmw-jük, ami kb. 6 éves már van, egy citroenjük és most hoztak ki a szalonból egy otthon tölthető elektromos autót. Lexust vsgy Kiát nem tudom. Egy évben 2-3szer vagy 3szor is elmennek nyaralni általában nyugatra és mindig ilyen hilton, Royal Hotel stb féle több csillagos szállodában szállnak meg. Meg folyton járnak Visegrádra is wellnesezni. Van 1 kertészük és egy háztartásvezetőnőjük. A barátomról annyit, hogy Gucci, Tommy Hilfiger, Roland stb márkák, amit folyton rajta látok, de nem 1-2 cucca, hanem kb. az összes, még a boxeralsója is Calvin Klein vagy Guess. Nyilván mellette iphone, okosóra stb is meg van neki. Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Csak érdekel ez melyik társadalmi csoport? Igazából mi mindig csak nézünk, hogy lehet ilyen életszínvonalon élni, de ha valaki beszélget mondjuk a barátommal észre se venné ezt, mert nem ilyen sznob meg a leggenyásabb helyre is beteszi a seggét meg nagyon kedves, de ő nekem egyértelműen gazdagnak számítana. Tudni kell, hogy Debreceniek vagyunk, tehát nagyobb városban élünk, meg ország szinten lehet nem része a gazdag vagy jómódú rétegnek.
2020. jún. 23. 06:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
6%
A középosztály alsó részébe tartozik.
2020. jún. 23. 07:01
 2/19 A kérdező kommentje:
Fhu akkor én hova? Alsó 10ezer?
2020. jún. 23. 07:07
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Nyilvan gazdagok, de ez meg nem a politikus szint. Felso kozeposztalynak mondanam. Apukam ugyanez, csak o soher mindenfele markas dolgokat osszevasarolni, van nehany dragabb, markas ruhaja, amikor olyan rendezvenyen vesz reszt, akkor azokat veszi fel, de egyebkent vilageleteben a Vogele-ben, C&A-ban meg ilyen olcsobb helyeken vasarolt ruhat. De mobilbol megveszi o is a legdragabbat siman, csak ne iPhone legyen, mert azt utalja, de BMW-bol van neki ketto, emellett meg ket olcsobb autojuk is van, tobb ingatlanja, van amit sima alberletnek ad ki, van amit pedig szallaskent. En pedig NEHA ki tudtam tole konyorogni valami draga holmit magamnak, de egyebkent elobb ad tobb szazezret valami ertelmes dologra, mint mondjuk 50 ezret egy uj taskara. (Amit nyilvan nem banok, mert szerencsere felfogom esszel, hogy jobban jarok en is ezzel a hozzaallasaval. Bar a legjobb az lett volna, ha ad mindenre esz nelkul :D :D :D)

Igazabol annyira nem tudom ezeket a retegeket, hol vannak a hatarok, de en azert mondanam felso kozeposztalynak, mert szerintem az ennel fentebbi szint az mar tenyleg egy szukebb reteg, vannak akik 200 millios hazakat, lakasokat, komplett irodahazakat, egyeb epuleteket vasarolnak fel, esetleg kulfoldon vannak draga, sajat nyaraloik, ahol ezek eleve dragabbak, mint itthon. Ehhez kepest nehany mittomen 20-35 millios ingatlan meg a felsorolt autok nem olyan “nagy szam”.

2020. jún. 23. 07:14
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is felső középosztály, annak is a teteje. Ha ugyanez az ingatlan valamelyik budai kerület közepén lenne, akkor még egy decilist ugrana a szememben.
2020. jún. 23. 07:29
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem is felső középosztály,", meg "ugrana egy decilist a szememben"

Jól el vagy te tévedve, ha szerinted ez a felső középosztály... 2017-ben ha a háztartásban az egy főre eső éves jövedelem elérte a 3MFt-ot akkor az a háztartás legfelső decilisben volt. Na most ezt az életszinvonalat (sok ingatlan, sok autó, sok nyaralás, ennyire márkás cuccok stb) nem lehet ennyiből elérni.

2020. jún. 23. 08:05
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Ennél diszkretebb élettel évi 12 millió a költésunk átlagban. Bár a gyerekek magansuliba járnak az 4-5 millió egy évben.

Nincs BMW, sőt az egyik autónk csak filléres vacak etc.

Tehát ez egy átlagosan évi 18-20 milliós költés. És emellett plusz lakást tudnak venni akkor havi 3-4 milliós jövedelem is normális lehet.

Kategorizáld be

2020. jún. 23. 08:08
 7/19 A kérdező kommentje:
Szerintem se felső közép. Hát a tanárok életszínvonalára is rámondják néha, hogy felső közép, akkor ez ahhoz képest? Én viszont nem tudom még mindig elképzelni, hogy lehet ilyen életszínvonalon élni és ennyit keresni. Mi minden 2.évben megyünk külföldre, akkor is ilyen pici apartmanban szállunk meg, hát még nekem a Balaton is drága. Nagy nehezen megtehetnénk azt is, hogy elmegyünk wellnesezni, de ezekben a mint a Shiraz Hotel, Délibáb, Avalon, de szerintem ezek nagyon drágák egy átlagos családnak. Ezeket is csak onnan ismerem, hogy a haverom mindig ilyen szállodákban pózolgat. É
2020. jún. 23. 08:31
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Valószinüleg nem tisztességes munkával van ennyi pénzük
2020. jún. 23. 09:05
 9/19 A kérdező kommentje:
2 cégük is van tudtommal az egyik Bt. a másik Zrt. De nem hiszem, hogy tisztességtelenül. Valakinek bejön az élet valakinek nem, de anyuka tudtommal nem erőlteti neg magát, hallom, hogy napi 4 órát max ha dolgozik, de egyfolytában futni látják őt, meg a kávézóbam hétköznap képes órákat elüldögélni a barátnőivel, aztán instagrammon követem és mindig látom a mystoryában, hogy egyfolytában ilyen olyan wellnessben meg fittnessben van, meg étterem egy héten többször is, meg ezek mellett még tenniszezni is eljár, mert állítólag régen versenyző is volt úgy hogy jó élet ez. Örülnék én nagyon ha felnőttként így élnék.
2020. jún. 23. 09:17
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
Számlázás biztos okosban megy.
2020. jún. 23. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!