Az barátom melyik társadalmi rétegbe tartozik?

Nyilvan gazdagok, de ez meg nem a politikus szint. Felso kozeposztalynak mondanam. Apukam ugyanez, csak o soher mindenfele markas dolgokat osszevasarolni, van nehany dragabb, markas ruhaja, amikor olyan rendezvenyen vesz reszt, akkor azokat veszi fel, de egyebkent vilageleteben a Vogele-ben, C&A-ban meg ilyen olcsobb helyeken vasarolt ruhat. De mobilbol megveszi o is a legdragabbat siman, csak ne iPhone legyen, mert azt utalja, de BMW-bol van neki ketto, emellett meg ket olcsobb autojuk is van, tobb ingatlanja, van amit sima alberletnek ad ki, van amit pedig szallaskent. En pedig NEHA ki tudtam tole konyorogni valami draga holmit magamnak, de egyebkent elobb ad tobb szazezret valami ertelmes dologra, mint mondjuk 50 ezret egy uj taskara. (Amit nyilvan nem banok, mert szerencsere felfogom esszel, hogy jobban jarok en is ezzel a hozzaallasaval. Bar a legjobb az lett volna, ha ad mindenre esz nelkul :D :D :D)
Igazabol annyira nem tudom ezeket a retegeket, hol vannak a hatarok, de en azert mondanam felso kozeposztalynak, mert szerintem az ennel fentebbi szint az mar tenyleg egy szukebb reteg, vannak akik 200 millios hazakat, lakasokat, komplett irodahazakat, egyeb epuleteket vasarolnak fel, esetleg kulfoldon vannak draga, sajat nyaraloik, ahol ezek eleve dragabbak, mint itthon. Ehhez kepest nehany mittomen 20-35 millios ingatlan meg a felsorolt autok nem olyan “nagy szam”.

"Szerintem is felső középosztály,", meg "ugrana egy decilist a szememben"
Jól el vagy te tévedve, ha szerinted ez a felső középosztály... 2017-ben ha a háztartásban az egy főre eső éves jövedelem elérte a 3MFt-ot akkor az a háztartás legfelső decilisben volt. Na most ezt az életszinvonalat (sok ingatlan, sok autó, sok nyaralás, ennyire márkás cuccok stb) nem lehet ennyiből elérni.

Ennél diszkretebb élettel évi 12 millió a költésunk átlagban. Bár a gyerekek magansuliba járnak az 4-5 millió egy évben.
Nincs BMW, sőt az egyik autónk csak filléres vacak etc.
Tehát ez egy átlagosan évi 18-20 milliós költés. És emellett plusz lakást tudnak venni akkor havi 3-4 milliós jövedelem is normális lehet.
Kategorizáld be

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!