Havi 1 milliós jövedelemmel milyen társadalmi osztályba tartozik valaki?
nem tudom, én most épp 600-at keresek, de nem érzem, hogy hű de mekkora dolog lenne, vagy most akkor bármilyen társadalmi osztályt léptem volna
én szülővel élek, mert gyűjtök saját házra, meg így inkább róla veszek le egy kis terhet, neki egyedül nehezebb lenne anyagilag
kb havi 120-150-ből megélek (utazás, kaja, nagy bevásárlás, mozi, stb)
attól, mert keres valaki havonta 1 milliót, még nem kell elszórni, persze kényelmesen lehet élni, de nem muszáj meghülyülni a pénztől
ha úgy vesszük a rétegeket hogy:
Nincstelen (hajléktalan)
Nagyon szegény
Szegény
Alsó középosztály
Közép középosztály
Felső középosztály
Alsó gazdag
Közép gazdag
Nagyon gazdag
Dollármilliárdos
És magyarországi viszonylatban gondolkodunk, akkor én a felső közép és a alsó gazdag rétegbe raknám, erősen az alsó gazdag felé húzva.
Ha ennyi lenne a jövedelmem akkor én szinte biztos hogy alkalmaznék házvezetőt, de ez nem akkora összeg hogy nagyon felelőtlenül szórni lehessen baromságokra, de szerintem jómódú életet lehet vele élni.
2 személyre nettó 1 milla az nem gazdag. :D Közel sem. :D
Magyarországon sem.
Az más kérdés, hogy a magyar társadalomban a középosztály gyakorlatilag nem létezik. De ha létezne akkor ez lenne az. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!