Mit jelent az, hogy a "pénz termel pénzt"?
Apámmal beszélgettünk a nagyon gazdag emberekről és kérdeztem tőle, hogy mit dolgozhatnak. Ő erre azt mondta, hogy az igazán gazdagok már olyan gazdagok, hogy a pénzük termeli a további pénzünket.
Ez mit jelent? Hogy valósul meg a gyakorlatban? Milyen gazdagnak kell lenni ahhoz, hogy a "pénzem termelje a pénzt"? Dollármilliomosnak kell lenni?
Nem udom elképzelni, hogy valakinek van pénze és a semmiből csak úgy termelődik a többi. Vagy hogy a pénze "csinálja" a pénzt.
Kérlek valaki magyarázza ezt el nekem, köszönöm.
4# Köszi, hogy ezt így kifejtetted, ment a zöld. A startupokról hol lehet tanulni? Úgy látom, te értesz hozzá. Hol tanultál befektetni? Van erre könyv, tanfolyam, bármi, ami segít? Szeretném én is tudni a szakszavakat, mint az exitálás például, amik a Cápák Közöttben is vannak. :) De nem tudom, hogy ők, vagy te, akik vállalkozókl honnanszerzik a tudásokat, hol tanulják a szakszavakat.
. "Ha van tőkéd akkor tudsz befektetni pl startupokba, kötvényekbe, valutákba, ingatlanokba stb"
Mi a stb bővebben? Az arany, és más nemesfémek, valamint a cryptó jut eszembe, de tuti van még sok, csak nem tudom ezeket. Mibe fektetnek még a tőkések? Ja, meg a részvény még, ami beugrik.
Meggazdagodni a leggyorsabban vállalkozásból lehet. Értéket termelsz vagy szolgáltatsz, de úgy, hogy nem az idődet adod el, hanem skálázható, azaz (szinte, elviekben) korlátlanul növelhető a kínálatod.
Ez azt jelenti, hogy a bevételek is "elszabadulhatnak", ha van kereslet arra, amit csinálsz. Így lehet viszonylag rövid idő alatt sok pénzre szert tenni.
Aztán a gazdagság másik összetevője a pénz megtartása, illetve "dolgoztatása".
Ez különböző befektetésekkel történik (részvények, kötvények, ingatlanok, vállalkozások támogatása, stb.). Az ügyes befektető itt már abszolút passzív jövedelemre tesz szert, azaz növeli a pénzét azáltal, hogy befekteti, és pozitív a mérlege. Ez az a fázis, amikor a pénz dolgozik helyette.
Emellett persze maradhat aktív a vállalkozásában vagy a hobbijában is, de az már nem kényszer, hanem abszolút passzió.
"vállalkozások támogatása" ez mit jelent? Kölcsönt adni nekik, vagy startupba fektetni?
Egy cég indításához mennyi pénz kell? 3-4 millió elég lenne? 2 hónap és megyek dolgozni, majd megírom ide a havi keresetem. Akkor ki lehet számolni, hogy mennyi idő alatt gyűlik össze 3-4 milka, azzal talán már tudnék valamit kezdeni. Majd kérek ez alatt a kérdés alatt tipekket, hogy hogyan növeljem a bevételem. :)
Meló nem sokára lesz, sokat fogok dolgozni és remélem jutok egyről a kettőre.
""vállalkozások támogatása" ez mit jelent? Kölcsönt adni nekik, vagy startupba fektetni?"
Igen.
"Egy cég indításához mennyi pénz kell?"
Változó. Egy céget már pár tízezerből is alapíthatsz, a határ a csillagos ég.
A 3-4 millió lehet sok és nagyon kevés is, attól függően, hogy mit csinálsz, és az mennyire költséges, illetve mennyit kell áldozni a marketingre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!