Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez esetben én voltam a hibás?...

Ez esetben én voltam a hibás? előszedhetnek érte? régi pénz

Figyelt kérdés
érdekes helyzetbe kerültem ma. a közelmúltban kaptam ajándékba pénzt, köztük volt egy kétezres. ma hirtelen felindulásból csak kaptam magam felmarkoltam gyorsan a pénzt és elmentem boltba, mikor raktam el és már az utcán sétáltam jutott eszembe hogy elég régi állapotban volt, meg nem volt valamikor ezeknek egy cseréje újabbra?? aztán elhessegettem a gondolatot hogy nem, mert az 5 meg a tízezresnek volt. ha pedig tévedtem, majd a pénztáros úgyis mondja. gond nélkül fizettem vele, nem szólt semmit a kasszás. aztán nem hagyott nyugodni és mégis ránéztem, hát mégiscsak jó volt a megérzés, a lejárt értéktelen pénzzel fizettem. ilyen esetben engem előszedhetnek bűnösként? annyira nem vásárlóspecifikus hely kisvárosi kis coop, megfordul millió ember, de félek ezek után odamenni jódarabig
2020. jún. 9. 19:06
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
igen
2020. jún. 9. 19:08
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem hamis, csak lejárt, a pénztáros mondhatja, hogy nem fogadja el, de dönthet úgy is, hogy elfogadja. Beváltani be tudja.
2020. jún. 9. 19:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az MNB a régi pénzekért ad újat ha beviszik.
2020. jún. 9. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!