Van valamilyen torveny ami kimondja hogy fizetes nelkuli szabadsahot csak akkor vehetek ki ha a rendes szabadsagom mar elfogyott?
Figyelt kérdés
Allami alkalmazott vagyok es fizetetlen szabadsagot szeretnek kivenni de ugy hogy meg van a rendes szabadsagbol amit majd a fizetetlen utan, kesobb akarok kivenni. Ezt valamilyen torveny tiltja?2020. jún. 9. 09:10
1/8 anonim válasza:
Fizetés nélküli szabadságot nem köteles megadni a munkáltató a törvényben rögzített 3 esetet kivéve (csed/gyes/gyed igénybevétel, tartós ápolás, katonai szolgálat). Szóval ha nem ez a 3 ok miatt mennél fizetés nélkülire, akkor a munkáltatónak nem kötelessége megadni részedre. Mondhatja azt, hogy a bent lévő rendes szabadságaidat kiadja, de erre sem kötelezhető.
2/8 A kérdező kommentje:
Koszi, a fizetes nelkulit mar megadta az nem gond de a jarvany miatt a rendeset utanna akarnam kivenni. Tehat eloszor a fizetes nelkuli majd kb egy honappal kesobb a rendes. Ezt tiltja-e valamilyen torveny?
2020. jún. 9. 12:15
3/8 anonim válasza:
Igazából a szabit a munkáltató adja ki, szóval megteheti, hogy addig nem ad fizetés nélkülit, amíg van rendes.
4/8 A kérdező kommentje:
Az oke de nekem meg megvan az egesz evi szabadsagom de mar engedelyezve van a fizetetlen is tehat az mar biztos. A sorrend a kerdes.
2020. jún. 9. 14:31
5/8 anonim válasza:
A fizetés nélkülit úgy engedélyezhetik, hogy dátumtól dátumig. Szóval olyan nincs, jólvan józsi, majd elmehetsz egy hét fizetés nélkülire.
Konkrét dátum kell, hogy pl. június15-23-ig fizetés nélkülin vagy. Innentől meg nem kérdés, hogy melyik van előbb, mivel ennek (és a szabinak is) fix a dátuma ugye.
6/8 A kérdező kommentje:
az oke nekem konkret datumra van pl szeptember 3-23 de ezt kivennem es utanna a rendeset pl november 1-30-ig vennem ki, szoval ez nem gond? a rendes datumat meg nem tudom de mindenkepp a fizetetlen utan
2020. jún. 9. 14:54
7/8 anonim válasza:
Ha a munkáltatód ezt így engedélyezi, akkor semmi akadálya.
8/8 A kérdező kommentje:
koszi, azt meg nem tudja hogy a rendeset a fizetetlen utan akarom mert az eredeti az volt hogy eloszor a teljes rendes es annak folytatasa a fizetetlen de a jarvany kozbeszolt, de akkor a lenyeg az hogy torveny nem tiltja
2020. jún. 9. 15:42
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!