Aki úgymond "alja" munkát végez évek óta, azt mi motiválja a pénzen kívül?
Volt 10x 24-em is régebben de olyankor mentem fél napokat áruházba is beugrósba.
"Munkaidő" sok csak ez az egy a baj vele.
Azt a feladatot sosem szabad komolyan venni, amit nem ellenőriz senki, vagy nem ellenőrizhető a termélszetéből kifolyólag, meg azt se aminek nincs értelme se.
Csomagellenőrzés? Megvolt! De honnan tudjam mit vitt be? Csomagellenőrző helység van? (tárgyasztal, folyamatos kamerafelvétel hanggal) Nincs.
Ruházatátvizsgálás egyedül nem is végezhető.
Új helyen midnenki próbálja a főnököt játszani, csak tudomásukra kell hozni, hogy egyrészt nem értenek hozzá, másrészt nincs utasítás jogkörük!
Kérni lehet max.
Szerintem kár azon dilemmázni,hogy ki mennyire tartja elviselhetetlennek a munkáját...lehet,hogy pont van olyan takarító,aki szereti,amit csinál,mert a maga ura lehet,mozgalmas a munkája,képtelen lenne egy helyben megülni mondjuk egy trafikban eladóként.
Nem mindenkinek ugyanaz a küldetése ezen a világon,és nem ugyanazok az igények.
"Aki úgymond "alja" munkát végez évek óta"
Merem állítani, hogy alja munka nem létezik. Nem is értem, hogy mit értesz ez alatt, hiába soroltál fel bizonyos munkaköröket. Csak olyan munka van, amit szeretsz csinálni, vagy nem szeretsz.
Mi emberek sem vagyunk egyformák.
Van, aki kizárólag szalagmunkát végez, pedig dolgozhatna mást is, mert Ő egyszerűen erre van kódolva, nagyon szereti csinálni.
Én a szalagmunkától például lelkileg behalnék.Tudom, hogy nem vagyok rá képes, és inkább kevesebb bért viszek haza, csak lelkileg maradjak egyben.
Szabadidőmben szeretek "alja" munkát végezni. Szinte feltöltödőm, ha a kertben áshatok, gazolhatok. Dolgoztam valamikor kertészetben, imádtam.
Kerestem a helyem, tehát sok mindent kipróbáltam. Mindenki keresi a helyét vagy így, vagy úgy. Bízd rájuk, hogy mi motiválja, vagy kényszeríti őket arra, amivel éppen foglalkoznak.
"Takarítóban mi az alja munka?"
Mondjuk ha derékig összefosott wc csempét kell lemosnod, az azért le tud hozni az életről.
Másik tipikus amikor direkt a wc mellé / piszoárba kakálnak, hánynak...
Én prosti voltam, a pénz motivált. Tetszett a pszichológia része is meg, hogy örömet okozhattam nekik.
Igazából én még mindig szívesen csinálnám, de sajnos nagyon veszélyes. Szerintem minden munkának meg van a maga szépsége még ha alja munka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!