Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki úgymond "alja" munkát...

Aki úgymond "alja" munkát végez évek óta, azt mi motiválja a pénzen kívül?

Figyelt kérdés
Sokan utálnak dolgozni, de valakinek szinte bírhatatlan. Gondolok itt az ilyen raktári ksiegítő, segédmunkás, biztonsági őr, takarító és társaira. Aki évekig csinálja ezeket a munkákat, az lát bármi pozitívat, vagy viselhetőt ezekben? Vagy tényleg csak azért csinálja hogy ő vagy a családja ne haljon éhen? Hogy lehet elviselni ezt hosszútávon?

2020. jún. 3. 17:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
38%
Gépkezelő vagyok egy gyárban. Jól keresek, mert a fizetésem havi nettó 400-500 ezer között mozog. 5 évig tervezek a cégnél maradni, ez idő alatt gyűjtök lakásra, autóra. A munkatársaim között akad normális és elég ostoba is. A főnökeimet utálom, mert egyáltalán nem megértően, emberien állnak a dolgozókhoz, tipikus érdekemberek. Engem a pénzen kívül a párom és a közös jövőnk motivál.
2020. jún. 3. 17:22
 2/20 anonim ***** válasza:
78%
Az éhség és a hideg nagy úr.
2020. jún. 3. 18:43
 3/20 anonim ***** válasza:
70%

Igen, a pénz motiválja leginkább.

Na meg sokan nem is akarnak feltétlenül otthon lenni, olyan jó a légkör.

2020. jún. 3. 18:49
 4/20 anonim ***** válasza:
Elsősorban a túlélésért folyik ebben az esetben a küzdelem, másodsorban a fejlődésért. Aki erre a sorsra jutott és ügyeskedő, próbál állandóan kitörni. Közben vállal másod/harmadállást. Tanfolyamokat végez. Próbál félretenni, hogy ha jön egy alkalom, vagy egy jó ötlet, akkor megalapozhassa a jövőjét.
2020. jún. 4. 00:13
 5/20 A kérdező kommentje:
Nagyon érdekes amit felvetettél, mert ez a másik része a dolognak, amiről érdemes beszélni. Másod-harmad állás, és megalapozandó jövő. Na most, ha állandóan gürcölök-gürcölök a jövőért, akkor mikor lesz jelenem? Majd nyugdíjasként? Vagy én vagyok az egyedüli ember, aki fiatalon szeretne élni szabadon és nem 70 évesen a gatyámba rottyantva? (már ha megélem)
2020. jún. 4. 00:19
 6/20 anonim ***** válasza:
28%

#5: Egy OKJ tanfolyam mennyi idő? Egy egyetemi képzés 3,5 év még levelezőn is.

Nem megy el az egész fiatalságod csak azért mert képezni akarod magad és előre jutni.

2020. jún. 4. 07:12
 7/20 anonim ***** válasza:
47%

#5: 4-es vagyok, nem kell ezt túl dramatizálni - persze embere válogatja, de ha van lehetőséged előrébb lépni (értsd: tőke, idő, energia, készség, képesség, magatartás, lehetőség) akkor hacsak nem következik be [X] váratlan kiadás, képes leszel tovább haladni. Tapasztalatból beszélek.

Valahogyan meg kell alapoznod a jövőd és ha már úgy esett, hogy eddig nem sikerült, bármikor elkezdheted. A felismerés a fontos és persze, hogy csináld. Ha jól csinálod lesz időd és energiád szórakozni is. Rengetegen vannak így. Nem a világ vége.

2020. jún. 4. 08:12
 8/20 anonim ***** válasza:
76%

Portás vagyok.

Lenézett bohócmunka.

Viszont mondhatni nyugalom van, mellette tanfolyamokat végzek,

lényegében a munkaidőm szabadfoglalkozás,

van hogy megfőzöm az ebédet is közbe :D

2021. szept. 29. 17:21
 9/20 A kérdező kommentje:
#8 24-ben? Nekem akármilyen laza volt, bírhatatlan volt 3 naponta 26 órát elb*ni ott egyben (utazással együtt)
2021. szept. 29. 17:24
 10/20 anonim ***** válasza:

24 / 24 ben szóval havi 15 nap.

Utazás kocsival lakástól melóhelyig még dugóban is max 35 perc.

Egyszemélyes hely. Hétvégén volt, hogy kocsit szereltem egész nap...

2021. szept. 29. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!