Revoluton tényleg lehet részvényekbe fektettni a NASDAQ-on ?
Gondoltam nyitok egy számlát, és szórakozásképpen vásárolok részvényeket 2-3$ értékben, milyen költségeim lesznek még ha számlát nyitok a revoluton ? azt megértettem hogy egy hónapban csak 3 tranzakció ingyenes.
Olyan válaszoljon akinek van revolut számlája, esetleg privátba is írhat, mert még lenne kérdésem.
A Nasdaq amerikai tőzsde, így ha osztalékfizető részvényt veszel, akkor
- Revolut vételi-eladási-számlavezetési brókerdíj mellett fizetned kell:
- 15% osztalékadót is
- 15% kamatadót is
Azaz ha 1000.-Ft-ért veszel Coca Cola-t, ami 10% osztalékot fizet, azaz 300-Ft osztalékod, abból csak 220-Ft-ot kapsz meg.
Ha amerikai részvényt vagy ETF-et akarsz venni, ajánlom neked az európai tőzsdéket (ott is tudsz amerikai részvényt vagy ETF részvénycsomagokat venni).
Ezek sokszor osztalékot visszaforgató ETF részvénycsomagok, így az adó mértéke nulla forint.
Nekem 3 brókernél van befektetésem, de egyik sem a Revolut. A Revolut nem túl biztonságos platform csőd esetén, inkább csak játékra (tesztelésre) használnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!