Megéri ETF-et venni sima részvények helyett osztalék portfolióba?
Figyelt kérdés
Osztalékbefektető révén nekem úgy tűnik, a distributing ETF-ek jóval drágábban jönnek ki, mint a sima részvények. Ha megnézek pl egy US Dividend Aristocrats (SPYD) ETF-et, rögtön indulok 0,3% TER-el, majd rájön még a 15% withholding tax USA és Írország között, majd miután kifizetik nekem az osztalékot megint jön rá 27,5% osztalékadó (Ausztriában élek). Így csak az adó része 42,5%, + 0,3% TER. Ha ez tényleg így működik, ez teljesen értelmetlenné teszi szerintem a distributing UCITS ETF-eket, mert kőkemény árat fizetünk a diverzifikációért. Javítsatok ki ha tévedek. Én az accumulating ETF-eket nem szeretem mivel nekem fontos a cash flow, és szeretem magam eldönteni mibe fektetem új osztalékokat.2020. máj. 7. 17:44
1/5 anonim válasza:
Miért, ha sima részvényt veszel, nem fizeted ugyanezeket az adókat?
2/5 anonim válasza:
A withholding tax vagy az osztrák osztalékadó közül az egyik nem igényelhető vissza?
3/5 A kérdező kommentje:
Sima részvénynél csak 27,5% lenne az adó, de az ETF esetében ez megnő a 15% withholding adóval (USA-Írország). És a sima részvényeknél TER sincs.
2020. máj. 7. 18:09
4/5 A kérdező kommentje:
Második: Nem tudom, ezen gondolkoztam én is, hátha jön majd valaki okosabb mint én és felvilágosít.
2020. máj. 7. 18:11
5/5 anonim válasza:
Ha fontos nekem a cash flow, akkor nem ETF-et veszek, mert az S&P500 és div. aristocrats ETF manapság tele van túlárazott komponensekkel.
Ha nem fontos, akkor meg sokkal kevesebb a macera az acc ETF-el minden szempontból.
Ha cash flow-ról beszélsz, akkor 40ezer dollár befektetés hoz havi 100$-t. Annyi pénzből meg már lehet venni egyedi részvényeket.
Ennél kevesebbnél meg teljesen jó az acc ETF, tök mindegy, hogy az aprót hova fekteted be újra, amíg csak apró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!