Hogyan spóroljak kollégistaként? (kicsit hosszú)
Most végeztem gimiben, 5 évig voltam kolis. Én havonta kaptam 10-12 ezret, és ha spóroltam, egy-két ezrest tudtam félretenni.
Én is menzás voltam, de volt, hogy elcsábultam és vettem csokit/kaját vagy ehetetlen volt a menzás étel. Ilyenkor megpróbáltam a lehető legolcsóbb kajat összedobni vagy felezni valakivel pl. a sajtot vagy a szalámit, hiszen fele is elég szendvicsembe. Sok dolgot otthonról vittem (pl vajat, zöldséget). Vasárnap otthonról szintén hoztam kaját. Én 1 órát utaztam és 7 körül értem oda, ezért ott ettem vacsit. Próbáltam annyit hozni, hogy még egy étkezésre elég legyen és beosztottam. Régebben minden egy-másfél héten vettem egy karton palackos vizet, aztán rátértem az ingyenes csapvízre. Megnéztem, mi az akciós és pl olyan péksütit választottam inkább. Plusz mindent megvettem boltban, inkább korán keltem és elmentem iskola előtt boltba, de ritkán vettem kaját a büfében, mert ott nagyon drága.
Szóval a kaján spóroltam a legtöbbet, bulikra ment el a legtöbb pénzem :D Így néha egy-egy pizza is kijött.
Javaslom, hogy válassz inkabb ásvány- vagy csapvizet és ne vegyél sok nasit. Plusz tervezz előre és oszd be a kajádat. És ha együtt mentek boltba, próbálj uralkodni magadon és ne kívánd meg, amit a másik vesz. :D Én ebben sokszor befutottam, összevettem mindent xD
Sajnos a kolesz olyan, hogy néha muszáj megenni amit adnak. Én válogatós voltam, de 5 év alatt szinte mindenevő lettem. Az éhség nagyobb úr :D
Ha szeretnél kérdezni, írj nyugodtan, segítek :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!