Miért kell a kollégistáknak haza mennie?
Miért mit tudsz tenni?
Ha nem zárják be az a baj, ha igen akkor az. 😆
1. Ha bezárják akkor is elmész baráttal ide oda a haverokkal vásárolni...(ahol szintén el lehet kapni...
2. Ha nem zárják be, ugyan ez a helyzet...
#1 Sokan nem járunk haza. Pl. én tavaly csak tavaszi szünetben, nyáron és karácsonykor mentem haza.
#2 Otthon ugyanúgy el lehet menni a barátokkal.
Az egyetemek azért zárják be hogy ne legyenek együtt a fiatalok, mert közöttük sok a külföldi. ha ugyanezek a fiatalok utána meg a kollégiumban lesznek együtt, még kisebb helyen, akkor minek zárták be az egyetemeket?
A külföldi diákokat nyilván nem fogják tudni hazaküldeni és teljesen bezárni a kollégiumot. Kérdezz erre rá és ha nekik szabad ott maradni akkor kérdezd meg hogy te maradhatnál-e, mert nem jársz haza. Mondhatod hogy azért mert nem élsz már a szüleiddel és nem tudsz hova menni ennyi időre - ők is tudhatják hogy mindig ott szoktál lenni hétvégeken is.
Ha mások hazamennek és a koliban csak a külföldiek maradnak, akkor talán neked lehet majd maradnod. Csak vállalnod kell vele pár dolgot esetleg. Kérdezz rá!
Ha már fertőzöttek, akkor tök mindegy, hpgy otthon vagy a koliban terjesztik tovább.
De a koliban nagyobb eséllyel találkozol külföldiekkel, mint otthon.
A mi kolinkban nincsenek külföldiek, így kell mindenkinek haza mennie. Nem arról van szó, hogy maradni szeretnék, de nem értem miért kell mindenképp elmenni.
Nálunk a koliban azért sokkal kevesebb ember találkozik a koliban, mint egy tanórán.
Lehet, hogy nem teljesen érthető, amire én gondolok. Elsősorban budapesti kollégiumokra gondolok, ahol a legnagyobb esély van arra, hogy esetleg már valaki elkapta a vírust. Ezeket az embereket most kötelezik, hogy menjenek haza Győrbe, Gyulára, Pécsre, Miskolcra, Debrecenbe,... olyan helyekre, ahol eddig nem volt jelen a vírus. Hazamennek a családjukhoz, ahol esetleg a nagyszülőkkel, szomszéd nénivel,... is találkozni fognak.
Én úgy érzem csak nagyobb esély van az országban szétszórni így a vírust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!