Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kell a kollégistáknak...

Miért kell a kollégistáknak haza mennie?

Figyelt kérdés
Mint kollégista tegnap óta gondolkodom ezen, hogy miért jó, ha a kollégiumokat is bezárják. Mi van, ha kollégisták közül már páran fertőzöttek? Nem csak jobban szét lesz szórva a vírus az országban?
2020. márc. 12. 14:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
15%
Hétvégére úgyis hazamennének, akkor meg nem mindegy?
2020. márc. 12. 14:58
 2/17 anonim ***** válasza:
37%

Miért mit tudsz tenni?

Ha nem zárják be az a baj, ha igen akkor az. 😆

1. Ha bezárják akkor is elmész baráttal ide oda a haverokkal vásárolni...(ahol szintén el lehet kapni...

2. Ha nem zárják be, ugyan ez a helyzet...

2020. márc. 12. 15:00
 3/17 anonim ***** válasza:
10%
Mert otthon a helyük.
2020. márc. 12. 15:27
 4/17 A kérdező kommentje:

#1 Sokan nem járunk haza. Pl. én tavaly csak tavaszi szünetben, nyáron és karácsonykor mentem haza.

#2 Otthon ugyanúgy el lehet menni a barátokkal.

2020. márc. 12. 15:32
 5/17 anonim ***** válasza:
78%

Az egyetemek azért zárják be hogy ne legyenek együtt a fiatalok, mert közöttük sok a külföldi. ha ugyanezek a fiatalok utána meg a kollégiumban lesznek együtt, még kisebb helyen, akkor minek zárták be az egyetemeket?

A külföldi diákokat nyilván nem fogják tudni hazaküldeni és teljesen bezárni a kollégiumot. Kérdezz erre rá és ha nekik szabad ott maradni akkor kérdezd meg hogy te maradhatnál-e, mert nem jársz haza. Mondhatod hogy azért mert nem élsz már a szüleiddel és nem tudsz hova menni ennyi időre - ők is tudhatják hogy mindig ott szoktál lenni hétvégeken is.

Ha mások hazamennek és a koliban csak a külföldiek maradnak, akkor talán neked lehet majd maradnod. Csak vállalnod kell vele pár dolgot esetleg. Kérdezz rá!

2020. márc. 12. 15:42
 6/17 anonim ***** válasza:
23%
Milyen szakos vagy? Járványtant tanulsz, hogy ennyire tudod, hogy jobban szét lesz szórva a vírus az országban, attól, hogy haza kell mennetek? Nem arról van szó, hogy a barátokkal el lehet-e menni, hanem, hogy a nagy népsűrűségű zárt terek potenciális veszélyt jelentenek.
2020. márc. 12. 15:43
 7/17 anonim ***** válasza:
76%

Ha már fertőzöttek, akkor tök mindegy, hpgy otthon vagy a koliban terjesztik tovább.

De a koliban nagyobb eséllyel találkozol külföldiekkel, mint otthon.

2020. márc. 12. 15:43
 8/17 anonim ***** válasza:
23%
A külföldi hallgatóknak felajánlották, hogy maradhatnak vagy hazamehetnek. Ha hazamennek, távoktatásban folytathatják a maradék tárgyaikat.
2020. márc. 12. 15:45
 9/17 A kérdező kommentje:

A mi kolinkban nincsenek külföldiek, így kell mindenkinek haza mennie. Nem arról van szó, hogy maradni szeretnék, de nem értem miért kell mindenképp elmenni.

Nálunk a koliban azért sokkal kevesebb ember találkozik a koliban, mint egy tanórán.

Lehet, hogy nem teljesen érthető, amire én gondolok. Elsősorban budapesti kollégiumokra gondolok, ahol a legnagyobb esély van arra, hogy esetleg már valaki elkapta a vírust. Ezeket az embereket most kötelezik, hogy menjenek haza Győrbe, Gyulára, Pécsre, Miskolcra, Debrecenbe,... olyan helyekre, ahol eddig nem volt jelen a vírus. Hazamennek a családjukhoz, ahol esetleg a nagyszülőkkel, szomszéd nénivel,... is találkozni fognak.

Én úgy érzem csak nagyobb esély van az országban szétszórni így a vírust.

2020. márc. 12. 16:01
 10/17 A kérdező kommentje:
* Nálunk a koliban azért sokkal kevesebb ember találkozik a koliban, mint egy tanórán. Amennyien pl nálunk szerintem maradnának budapest egyik legkevésbé sűrűn lakott területévé válna a kollégium.
2020. márc. 12. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!