Miért kell a kollégistáknak haza mennie?
MOST még nagyon kicsi az esélye annak hogy bárki elkapott bármit. Éppen azért hozták az intézkedést, hogy NE kapják el egymástól az emberek.
Nem akkor kell bezárni a kollégiumokat amikor már mindenhol van kimutatott fertőzés, hanem akkor - mint most - amikor még nincsen ilyen. Mert még nincsen.
" Nálunk a koliban azért sokkal kevesebb ember találkozik a koliban, mint egy tanórán. Amennyien pl nálunk szerintem maradnának budapest egyik legkevésbé sűrűn lakott területévé válna a kollégium."
S te egész nap ott űlnél a koliban? Nem tartom valószínűnek. Ezzel együtt, ha nincs hová menned, kérheted, hogy a koliban maradhass. Mindenesetre Pesten jelenleg nagyobb az esélyed, hogy elkapd a vírust, mint vidéken.
Nem akartam leírni, mert nem tudom, mennyire elterjedt ez a dolog... de az egyetemi épületek többcélúak. Sok egyetemi épület alatt van légópince (óvóhely), ahova háború esetén be lehet terelni a népet.
Ugyanúgy, a legtöbb egyetemi épület pótkórházként is szolgál. Ha a helyi kórházban elfogy a hely vagy valamiért elkülönítésre van szükség, a kollégiumok és a többi egyetemi épület szolgál majd plusz férőhelyként. De szerintem még nem tartunk itt, egyelőre van hely bőven. Nem hiszem, hogy ez lett volna a kollégiumok kiürítésének elsődleges oka, hanem az, hogy az egyetemeken sok külföldi hallgató fordul meg.
Most kaptuk a hírt, hogy minden ott maradt személyes dolgunkat hozzuk el, mert a kormány bármelyik nap átveheti az irányítást a kollégium felett.
(Mivel hirtelen jött a kiköltözés híre első körben csak arról kaptunk információt, hogy a legszükségesebbeket vigyük magunkkal mindenképp)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!