Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogosan ker 50000 forintot?

Jogosan ker 50000 forintot?

Figyelt kérdés

Vett toled valaki egy 100000 Ft erteku termeket.

Megkerdezted tole milyen postaval keri, a kiszallitasnal alairasosos modot valasztotta.

Lehetseges volt 1500 Ft tobbletert a teljes koveteses posta: mikor melyik depoban jar, hol szallitjak stb. kovetes.

A koronavirus miatt lassabb volt a posta.

Ok. Kozben 2 masik vevonek lassan de megjott a csomagja.

Szolsz ennek a vevonek hogy legyen olyan szives es menjen be a helyi fopostara, hatha ott all a csomag.

Kuldom neki a feladasi bizonylatot amin a neve es a cime is szerepel.

Munka es egyebek miatt 1 hettel kesobb se ment be a postara.

Vegul nagy nehezen elment de semmi.

Lejart az 1 honap. Lehet kerni kartetitest a postatol.

Vevo rajon hogy csak 20000-ig ad a posta erre a feladasi tipusra visszafizetest (amikor kuldtem a postai tipusokat ott le is volt irva amugy)

Mindegy. Nem porog, nem orul de ez van.

Kommunikalunk sajnalom hogy ez tortent, irom a feladasi adatokat kellenek a felado osszes infoja is. Kozremukodo vagyok.

Eltelik meg 1 honap.

Random ramir hogy nem fizet neki a posta es mosg mi legyen?

Nem irok neki, mert mar komolyan mi legyen? En elkuldtem a csomagot, a bizonylat is ott van a nevevel es cimevel.

Aztan irja hogy o ugy gondolta kuldjek neki vissza 50000 forintot, mert hogy o utalt de nem kapta meg a termeket.

Ja valami retard postai telefonos meg azt ajanlotta kerjem refundot az eladotol. Lehet azert talalta ezt ki. De ilyen nincs. Meg ebayen is ha csomag elveszik a paypal az eladonak adja a penzt ha bemutatja a feladasi bizonylatot a vevo nevevel es cimevel! Nagy cegeknel is ki van irva hogy ha csomah elvesz ok nem vallalnak felelosseget. Pl. amazonon is xartak ra. Ha safe placere kuldeted a csomagot es eltunik te vallalod a felelosseget be is kell pipalni hogy elfogadom.

Itt szerintem a posta hibazott.

Illetve a vevonek nem kellett volna sporolnia az 1500 forint extra postan.

Vagy be kellett volna mennie egybol a helyi postajukra lehey ott allt a csomag es valakinek megtetszett.

De hogy en kuldjek neki vissza 50000 forintot?!

En nem hibaztam.

A postan kiverheti a balhet. Vagy sajat magat hibaztathatja hogy nem koveteses postat kert.

2020. máj. 29. 20:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

De en nem webshop vagyok! Se nem multi!

Valoszinuleg nekik van ilyenekre biztositasuk a szallitoceggel hogy tores stb eseten mi tortenik.

En maganemberkent adtam el nekem nem kello cuccomat maganembernek.

De mindegy is. Csak ugy kivancsisagbol tettem ki a kerdest.

Majd amikor te postazod el a regi laptopodat vagy telodat vkinek es a posta elkeveri, utald neki vissza az egesz penzt, ne csak a felet!

2020. máj. 29. 21:21
 12/21 anonim ***** válasza:
70%

Nincs jogszabály ami ilyen szinten megkülömbözteti a céget és magánszemélyt. Nem postázok el senkinek se drága terméket, csak személyesen adom át.

És egyébként nem veszek használtan se drága cuccot postával.

Nagyon könnyen beszophatja az ember eladóként és vevőként is aminek a vége csúnya lesz.

Volt egy ismerősöm aki régebben gagyi kínai converse cipőket rendelt meg a vevők nevére kínából.

Eleinte jól ment, aztán a vevők nem kapták meg a terméket.

A vége rendőrségi feljelentés lett, kicsit súlyosabb mint nálad mert lényegében több embert is átvert. (ha nem is direkt) Bár nála csak szabálysértés volt az alacsonyabb ár miatt...

Neked kell megértened a rendszert.

Vevő fizet neked, te a vevő felé tartozol teljesítéssel.

Te fizetsz a postának, a posta feléd tartozik teljesítéssel.

Posta nem teljesít, te követelhetsz a postán. A vevő pedig rajtad követel.

Van egy hatalmas különbség. Te elfogadtad a postánál, hogy csak töredékére biztosítják a csomagodat.

A vevőd aláírt vagy elfogadott bárhol is visszakövethetően olyan feltételt ahol ő vállalta, hogy a csomagja nem biztos, hogy megérkezik és csak töredék a biztosítás?

2020. máj. 29. 21:32
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem Magyarorszag egyebkent, de igen. A vevo amikor kivalasztotta a postat sajat maga elfogadta az ottani dolgokat. Irjak a biztositas osszeget is amugy...

A postat NEM en valasztottam, hanem o!

Sajnalom hogy smucig volt az 1500 forintnak megfelelo osszeget meg ratenni a postai dijra, de az nem az en hibam.

2020. máj. 29. 21:38
 14/21 anonim ***** válasza:
12%

Nono, a biztosítási összeg rád érvényes. A vevőnek azt kell elfogadnia, hogy ha nem sikerül a kézbesítés, akkor csak x%-ra jogosult mint visszatérítés, ilyet tuti nem fogadott el, tuti nem írtál ilyet le neki.

Azt sem hiszem, hogy leírtad volna neki, hogy "nem biztos, hogy megkapod a csomagodat és akkor én mosom kezeimet"

Nah mind1, befejeztem. Majd rendezitek egymás között.

2020. máj. 29. 21:43
 15/21 A kérdező kommentje:

En elkuldtem neki a postai dijszabast erre a csomag meretre.

Ott le volt irva melyik mennyi, milyen szolgaltatas, mennyi ido, mennyi biztositasi osszeg.

Majd maskor full biztositassal keri...

Sajnalom hogy ez lett, de nem en hibaztam.

2020. máj. 29. 21:51
 16/21 anonim ***** válasza:
68%
Pontosan hogy adtad fel? Hogyhogy nincs nyomonkövetés?
2020. máj. 29. 23:02
 17/21 A kérdező kommentje:

16.

kulfoldi posta.

O azt valasztotta hogy atvetelnel alairas legyen ennyi: Signiture only

Lehetett volna kovetessel: Tracking

Csak az kemeny 3-4 fonttal tobb lett volna...

Mindket esetben van postai feladoveny amin gepi nyomtatassal szerepel a cimzett neve es cime.

2020. máj. 29. 23:19
 18/21 anonim ***** válasza:
68%
Ok és neked mit mondott a posta, amikor kerestetted a pakkot? Átvették?
2020. máj. 29. 23:23
 19/21 A kérdező kommentje:

Azt mondtak hogy mivel nem trackinges ok nem tudjak megnezni hol lehet.

Alairos postaval kerte - nem olyan mint Magyarorszagon. Atvetelnel ala kell irni.

Ajanlottak hogy a cimzett menjen be a postajara, mert sok helyen allnak a csomagok mert a kiszallito postasok nem sokan dolgoznak a korona miatt.

Akkor irtam neki menjen be, mert azt mondjak lehet ott all. 1 hetebe telt legalabb hogy elmenjen mindig volt valami kifogas, nem tudja melyik postara kell menni, munka, faradt volt, majd holnap.

Valoszinuleg amig ott allt a csomag valamelyik szemfules postai dolgozo latta, hogy kutya se keresi es elvitte...

2020. máj. 29. 23:36
 20/21 anonim ***** válasza:
68%
A kérdés egy kissé zagyva. A posta feladóvevényt /amin a feladó és a címzett adatai is rajta vannak/ csak regisztrált, tehát nyomon követhető küldeményről ad.(Mindegy, hogy levél, vagy csomag) Arról nem is beszélve, hogy elveszés esetén mindig a feladónak fizetik kártérítést!
2020. máj. 30. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!