Jogosan ker 50000 forintot?
Vett toled valaki egy 100000 Ft erteku termeket.
Megkerdezted tole milyen postaval keri, a kiszallitasnal alairasosos modot valasztotta.
Lehetseges volt 1500 Ft tobbletert a teljes koveteses posta: mikor melyik depoban jar, hol szallitjak stb. kovetes.
A koronavirus miatt lassabb volt a posta.
Ok. Kozben 2 masik vevonek lassan de megjott a csomagja.
Szolsz ennek a vevonek hogy legyen olyan szives es menjen be a helyi fopostara, hatha ott all a csomag.
Kuldom neki a feladasi bizonylatot amin a neve es a cime is szerepel.
Munka es egyebek miatt 1 hettel kesobb se ment be a postara.
Vegul nagy nehezen elment de semmi.
Lejart az 1 honap. Lehet kerni kartetitest a postatol.
Vevo rajon hogy csak 20000-ig ad a posta erre a feladasi tipusra visszafizetest (amikor kuldtem a postai tipusokat ott le is volt irva amugy)
Mindegy. Nem porog, nem orul de ez van.
Kommunikalunk sajnalom hogy ez tortent, irom a feladasi adatokat kellenek a felado osszes infoja is. Kozremukodo vagyok.
Eltelik meg 1 honap.
Random ramir hogy nem fizet neki a posta es mosg mi legyen?
Nem irok neki, mert mar komolyan mi legyen? En elkuldtem a csomagot, a bizonylat is ott van a nevevel es cimevel.
Aztan irja hogy o ugy gondolta kuldjek neki vissza 50000 forintot, mert hogy o utalt de nem kapta meg a termeket.
Ja valami retard postai telefonos meg azt ajanlotta kerjem refundot az eladotol. Lehet azert talalta ezt ki. De ilyen nincs. Meg ebayen is ha csomag elveszik a paypal az eladonak adja a penzt ha bemutatja a feladasi bizonylatot a vevo nevevel es cimevel! Nagy cegeknel is ki van irva hogy ha csomah elvesz ok nem vallalnak felelosseget. Pl. amazonon is xartak ra. Ha safe placere kuldeted a csomagot es eltunik te vallalod a felelosseget be is kell pipalni hogy elfogadom.
Itt szerintem a posta hibazott.
Illetve a vevonek nem kellett volna sporolnia az 1500 forint extra postan.
Vagy be kellett volna mennie egybol a helyi postajukra lehey ott allt a csomag es valakinek megtetszett.
De hogy en kuldjek neki vissza 50000 forintot?!
En nem hibaztam.
A postan kiverheti a balhet. Vagy sajat magat hibaztathatja hogy nem koveteses postat kert.
így járt, valóban úgy lett volna a tiszta, ha kér követést.
te tudod igazolni, hogy elküldted.
Komolyan nem értem ezt. Valaki kifozet 100ezret bármiért, aztán rábízza a postára? Komolyan?
2000 ftért bármelyik futárcég elviszi, az nem pénz manapság.
Szerencsétlen helyzet, de te mindent megtettél.
És a posta mi a fenét csinált a csomaggal? Őrzik 1 hónapig aztán kidobják?
Nem kéne a feladónak visszaküldeni vagy valami?
A vevő veled szerződött le a termékért. Te vállaltad, hogy a választott feladási móddal el tudod juttatni hozzá biztonságosan a terméket egyben és épségben.
A posta veled áll szerződésben, te fizettél nekik, te vagy a feladó.
A vevőnek nincs köze a postához, nincs is joga intézkedni velük szemben.
Ha nem kapta meg a terméket és ez igazolható is (posta elismeri, hogy elveszett), akkor neked a teljes vételárat és feladási díjat vissza kell adnod, vagy másik terméket küldened.
Az értékbiztosítás hiánya is a te gondod, nem az övé.
Szerencséd van, ha a vevő nem követeli a teljes vételárat vissza. Egyébként fel is jelenthet, 100e Ft esetén már bűncselekmény ha megkárosítod.
A posta semmit. Egy enyves kezű postai alkalmazott meglátta, hogy nem nyomonkövetett csomag és magáévá tette. A posta meg kimondatlanul elnézi a lopást a dolgozóinak, mivel megtehetik.
5. en nem vallaltam “hogy a valasztott feladasi moddal el tudom hozza juttatni a termeket biztonsagban” blabla.
En annyit vallaltam, hogy feladom az altala kert modon a termeket kerem szepen.
Onnastol kezdve nem fogtam a postas kezet hogy szallitsa ki. Feladtam es van rola bizonylatom.
O valasztotta a feladasi modot.
Na meg o nem ment be a postara amikor kertem.
Valoszinuleg ott allt a postan, nem erdeklodott felole senki 3 hetig. (Kb. 1 het alatt erhetett oda masok alapjan)
Szoval 2 hete ul a sarokban a csomag es valaki vszeg eltette a postasok kozul.
Errol nem hiszem en tehetek.
Nem fogok amugy vissxakuldeni semmit.
Fel is jelenthet.
Nekem megvan a feladoveny a nevevel es a cimevel innestol kezdve mosom kezeimet - mint ahogy az ebay/paypalnal is igy mukodik. Ha az elado bizonyitja hogy feladta a termeket nem jar karterites a vevonek. A penz az eladonal marad.
Nem magyar posta egyebkent.
Alairas atvetelnel.
Vagy lehetett volna kovetessel kernie csak az picit dragabb lett volna ugye...
Szép is lenne ha nem kellene vállalnod semmit.
Rendelj egy webshop-ból és ha törötten érkezik, akkor majd széttárják a kezüket?
Én a napokban kaptam vissza 100e Ft-ot az egyik nagy cégtől, mivel törötten érkezett meg a mosógép. Kellett kicsit küzdeni velük, de a végén én nyertem.
Mindegy, nem az én dolgom, ha a vevő kicsit tökösebb, akkor te húzod a rövidebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!