Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogosan ker 50000 forintot?

Jogosan ker 50000 forintot?

Figyelt kérdés

Vett toled valaki egy 100000 Ft erteku termeket.

Megkerdezted tole milyen postaval keri, a kiszallitasnal alairasosos modot valasztotta.

Lehetseges volt 1500 Ft tobbletert a teljes koveteses posta: mikor melyik depoban jar, hol szallitjak stb. kovetes.

A koronavirus miatt lassabb volt a posta.

Ok. Kozben 2 masik vevonek lassan de megjott a csomagja.

Szolsz ennek a vevonek hogy legyen olyan szives es menjen be a helyi fopostara, hatha ott all a csomag.

Kuldom neki a feladasi bizonylatot amin a neve es a cime is szerepel.

Munka es egyebek miatt 1 hettel kesobb se ment be a postara.

Vegul nagy nehezen elment de semmi.

Lejart az 1 honap. Lehet kerni kartetitest a postatol.

Vevo rajon hogy csak 20000-ig ad a posta erre a feladasi tipusra visszafizetest (amikor kuldtem a postai tipusokat ott le is volt irva amugy)

Mindegy. Nem porog, nem orul de ez van.

Kommunikalunk sajnalom hogy ez tortent, irom a feladasi adatokat kellenek a felado osszes infoja is. Kozremukodo vagyok.

Eltelik meg 1 honap.

Random ramir hogy nem fizet neki a posta es mosg mi legyen?

Nem irok neki, mert mar komolyan mi legyen? En elkuldtem a csomagot, a bizonylat is ott van a nevevel es cimevel.

Aztan irja hogy o ugy gondolta kuldjek neki vissza 50000 forintot, mert hogy o utalt de nem kapta meg a termeket.

Ja valami retard postai telefonos meg azt ajanlotta kerjem refundot az eladotol. Lehet azert talalta ezt ki. De ilyen nincs. Meg ebayen is ha csomag elveszik a paypal az eladonak adja a penzt ha bemutatja a feladasi bizonylatot a vevo nevevel es cimevel! Nagy cegeknel is ki van irva hogy ha csomah elvesz ok nem vallalnak felelosseget. Pl. amazonon is xartak ra. Ha safe placere kuldeted a csomagot es eltunik te vallalod a felelosseget be is kell pipalni hogy elfogadom.

Itt szerintem a posta hibazott.

Illetve a vevonek nem kellett volna sporolnia az 1500 forint extra postan.

Vagy be kellett volna mennie egybol a helyi postajukra lehey ott allt a csomag es valakinek megtetszett.

De hogy en kuldjek neki vissza 50000 forintot?!

En nem hibaztam.

A postan kiverheti a balhet. Vagy sajat magat hibaztathatja hogy nem koveteses postat kert.

2020. máj. 29. 20:14
A kérdező szavazást indított:
Nem. Te elkuldted a csomagot, nem a te hibad, hogy eltunt.
Kuldd el neki az 50000-et!
Kuldd vissza neki az egesz penzt.
23 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%

így járt, valóban úgy lett volna a tiszta, ha kér követést.

te tudod igazolni, hogy elküldted.

2020. máj. 29. 20:25
 2/21 anonim ***** válasza:
85%

Komolyan nem értem ezt. Valaki kifozet 100ezret bármiért, aztán rábízza a postára? Komolyan?

2000 ftért bármelyik futárcég elviszi, az nem pénz manapság.

Szerencsétlen helyzet, de te mindent megtettél.

2020. máj. 29. 20:28
 3/21 anonim ***** válasza:
93%

És a posta mi a fenét csinált a csomaggal? Őrzik 1 hónapig aztán kidobják?

Nem kéne a feladónak visszaküldeni vagy valami?

2020. máj. 29. 20:37
 4/21 anonim ***** válasza:
86%
Ha tudod igazolni, hogy feladtad, akkor onnantól kezdve nem a te felelősséged.
2020. máj. 29. 20:40
 5/21 anonim ***** válasza:
32%

A vevő veled szerződött le a termékért. Te vállaltad, hogy a választott feladási móddal el tudod juttatni hozzá biztonságosan a terméket egyben és épségben.

A posta veled áll szerződésben, te fizettél nekik, te vagy a feladó.

A vevőnek nincs köze a postához, nincs is joga intézkedni velük szemben.

Ha nem kapta meg a terméket és ez igazolható is (posta elismeri, hogy elveszett), akkor neked a teljes vételárat és feladási díjat vissza kell adnod, vagy másik terméket küldened.

Az értékbiztosítás hiánya is a te gondod, nem az övé.

Szerencséd van, ha a vevő nem követeli a teljes vételárat vissza. Egyébként fel is jelenthet, 100e Ft esetén már bűncselekmény ha megkárosítod.

2020. máj. 29. 20:46
 6/21 anonim ***** válasza:
67%

A posta semmit. Egy enyves kezű postai alkalmazott meglátta, hogy nem nyomonkövetett csomag és magáévá tette. A posta meg kimondatlanul elnézi a lopást a dolgozóinak, mivel megtehetik.

2020. máj. 29. 20:54
 7/21 A kérdező kommentje:

5. en nem vallaltam “hogy a valasztott feladasi moddal el tudom hozza juttatni a termeket biztonsagban” blabla.

En annyit vallaltam, hogy feladom az altala kert modon a termeket kerem szepen.

Onnastol kezdve nem fogtam a postas kezet hogy szallitsa ki. Feladtam es van rola bizonylatom.

O valasztotta a feladasi modot.

Na meg o nem ment be a postara amikor kertem.

Valoszinuleg ott allt a postan, nem erdeklodott felole senki 3 hetig. (Kb. 1 het alatt erhetett oda masok alapjan)

Szoval 2 hete ul a sarokban a csomag es valaki vszeg eltette a postasok kozul.

Errol nem hiszem en tehetek.

Nem fogok amugy vissxakuldeni semmit.

Fel is jelenthet.

Nekem megvan a feladoveny a nevevel es a cimevel innestol kezdve mosom kezeimet - mint ahogy az ebay/paypalnal is igy mukodik. Ha az elado bizonyitja hogy feladta a termeket nem jar karterites a vevonek. A penz az eladonal marad.

2020. máj. 29. 21:07
 8/21 A kérdező kommentje:

Nem magyar posta egyebkent.

Alairas atvetelnel.

Vagy lehetett volna kovetessel kernie csak az picit dragabb lett volna ugye...

2020. máj. 29. 21:09
 9/21 A kérdező kommentje:
Ja es ennel a szolgaltatasnal a feladasi venyen a postai rendszer altal nyomtatott bizonylaton szerepel a cimzett neve es cime is. 100%-osan bizonyithatom hogy feladtam.
2020. máj. 29. 21:12
 10/21 anonim ***** válasza:
15%

Szép is lenne ha nem kellene vállalnod semmit.

Rendelj egy webshop-ból és ha törötten érkezik, akkor majd széttárják a kezüket?

Én a napokban kaptam vissza 100e Ft-ot az egyik nagy cégtől, mivel törötten érkezett meg a mosógép. Kellett kicsit küzdeni velük, de a végén én nyertem.

Mindegy, nem az én dolgom, ha a vevő kicsit tökösebb, akkor te húzod a rövidebbet.

2020. máj. 29. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!