Van itt ügyvéd, vagy a témában jártas ember? Halál után milyen juttatásokat lehet igényelni?
*A túlélő hozzátartozói nyugdíj havi járadék, mely az elhalálozott személy (leendő) nyugdíjának bizonyos hányadát teszi ki, és amelyre az elhunyt legközelebbi rokona jogosult.
Tehát, ha jól értem az özvegy/gyermek a saját nyugdíjával/fizetésével együtt kapja meg az elhunyt nyugdíjának valahány %-át.
Ezt pontosan hogyan számítják ki?
Az elhunyt nyugdíjának hány %-át kapja meg az özvegy/gyermek?
Mennyi ideig tart az ügyintézés? Hetek, vagy hónapok?
Valamint, ha már a család egyik tagja,igényel támogatást, akkor a család más tagja már nem igényelhet mást?
Kimásolom, és ide beillesztem, hogy világos legyen pontosan mire gondolok.
*Halálesetkor az elhunyt személy hozzátartozói adott esetben túlélő hozzátartozói ellátásra tarthatnak igényt.
*Ha az elhunyt fizetett társadalombiztosítási járulékot, Ön jogosult túlélő hozzátartozói ellátásra.
Pontosan mennyi az-az összeg amit kaphat a hozzátartozó?
Egyszeri, vagy akár több hónapig kapható ez a juttatás?
Válaszokat előre is köszönöm!
(Fiatal vagyok még, 20 éves, szóval ha valahol hibáztam vagy baromságot írtam, akkor előre is elnézést kérek!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!