Ha kibérelek egy helyet, azt rendeltetésszerűen kell használni?
Nagyon nem vagyok jártas ezekben, így kérlek nézzétek el ezt nekem, meg a fura kérdést is, de nem tudtam röviden megfogalmazni.
Arra vagyok kíváncsi, hogyha kibérelek egy üzlethelyiséget/ vendéglátóipari egységet/ raktárat/ konténert/ bármit, azt 'rendeltetésszerűen' kell használnom?
Például kiveszek egy garázst, ott tudnék mondjuk pékséget üzemeltetni, vagy ahhoz üzlethelyiséget kellene bérelnem? Vagy egy pincének hirdetett helyiségben lehetne-e szoláriumot nyitni?
Persze ezek csak példák, de ha ki lehet alakítani az összes személyi/tárgyi feltételt, plusz a követelményeknek is megfelelne, akkor működhetne? Mint a rengeteg lakás, ami kozmetikának/fodrászatnak lett kialakítva, de láttam már lépcsőház aljában 20 m2-es biciklitárolót kisbolttá varázsolva is.
Csak, hogy jobban értsétek, ruhaboltban gondolkozok és rengeteg utcafronti helyiség hirdetést néztem meg, de 90%-a vendéglátóipari egység volt - pizzazó, étterem - ráadásul ezeknek az ára is magas, viszont találtam pár raktárnak, pincének hirdetett helyiséget, olcsón, ami elgondolkodtatott, hogy az ingatlanokat arra KELL-e használni, aminek be van jegyezve.
Válaszokat előre is köszönöm! :)
A bérleti szerződés általában tartalmazza.
Pl bérleti szerződésnél kiköthetik, hogy az emeleti galéria nem lehet raktár, csak üzlethelység részeként üzemelő valami, az üzlethelységnél hogy nem használhatod lakás céljára, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!