Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkanélküli segélynél a TB-t...

Munkanélküli segélynél a TB-t hány napig fizetik?

Figyelt kérdés

Nekem az utóbbi 3 évben 370 napom van. Tehát 37 napra vagyok jogosult, de akkor a TB t is 37 napig fizetik+37 nap passzív időszak?

Csak amiatt kérdezem mert március végén jelentkeztem, de csak most került elbírálásra, és az ügyfélkapun a biztosítási jogviszonynál látom hogy március végétől fizetik. De azóta letelt a 37 nap, de nincs lezárva.

Köszönöm ha valaki tud rá válaszolni.

2020. máj. 20. 23:28
 1/3 anonim ***** válasza:
11%
[link] Szia, ebben a cikkben megtalalsz mindent.
2020. máj. 21. 00:56
 2/3 anonim ***** válasza:
57%

Az alatt az idő alatt, amelyre folyósítottak álláskeresési járadékot, nem kell fizetned magad után egészségügyi szolgáltatási járulékot. Ha az ellátás folyósítása megszűnt és 37 napig kaptad, akkor annak megszűnése után még 37 napig "passzív" jogon vagy eü. ellátásra jogosult, ami annyit jelent, nem kell fizetned a járulékot még 37 napig.

"De azóta letelt a 37 nap, de nincs lezárva."

Nekem 6 éve nincs lezárva az előző jogviszonyom. Lényegtelen, majd követi a rendszer is az eseményeket. Ha a NAV veszi észre, akkor egyeztet, jelzi a munkáltatónak/szervnek stb., hogy rendezze.

Fizetési kötelezettséged úgy van, ahogy fentebb leírtam.

2020. máj. 21. 05:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Ahogy a kettes írja. 37+37 napig nem kellett fizetned, azóta igen.
2020. máj. 21. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!