Jár az egy összegben való kifizetés a munkanélküli segélynél, ha külföldi bejentett munkám lesz?
ha már nem vagy munkanélküli - tehát a munkába állás 1. napjától számítva nem jár munkanélküli segély, csak a kezed, lábad meg a szád jár.
Ezt be is kell jelenteni, hogy munkába állsz, mert ha nem teszed VISSZAFIZETTETIK az indokolatlanul kifizetett munkanélküli segélyt.
A kérdező jól mondja. Amennyi a 90 napból még visszavan, annak a 80%-at kifizetik, ha kéri az ember. Szerintem ilyenkor teljesen mindegy, hgy melyik orzágban vállalsz munkát.
a tb-det kintről kell majd intézned. Gugli segít megtalálni a nyomtatványt, amit azt hiszem, ügyfélkapunk keresztül is be tudsz küldeni. 15 napod van erre, miután kint lesz biztosításod. Rá kell majd írnod, mettől meddig, milyen biztosítónál vagy biztosítva, és akkor arra az időre itthon nem ketyeg az óra.
"a tb-det kintről kell majd intézned"
A TB-de OTT is intézheted. Sőt, kicsit könnyebb lesz, hiszen a munkáltatód is ott van.
A magyar TB felé bejelentési kötelezettséged van (már ha azt szeretnéd, hogy itthon is foglalkozzon veled a doki és ne útáljon a piros jelzés miatt)
4. vagyok.
Jó, akkor majd szólok a lányomnak én is, hogy jár neki 2,5 hónap 80 %-a.
Most már tényleg kíváncsi vagyok, mi a helyzet ezzel kapcsolatban. És ha jár, akkor miért nem hívják fel a figyelmet erre a helyi kirendeltségen?
Dolgozok is, meg jár a munkanélküli 80 %-a?? Hogy? Miért? Mi alapján?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!