Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A párom családi BT-ben kültag,...

A párom családi BT-ben kültag, ennek lehet hatása a közös anyagiakra?

Figyelt kérdés
A párom családjának, illetve apósnak van egy vállalkozása, ahol ő a beltag, párom a kültag. Tudom, hogy a beltag saját vagyonával is felel a társaság tartozásaiért, a kültag pedig a vagyoni betétével felel. A párom semmit nem ért hozzá, az apukája csinálja, remélem jól, mert erről mindig olyan hallgatás van előttem, pedig együtt vagyunk már egy ideje és közösen is tervezünk. Sosem gondoltam, hogy különösebben rám tartozna a családi vállalkozás ügye, de azzal jó lenne tisztában lenni, hogy lehet-e kihatással a közös jövő tervezésére anyagilag, ha becsődölne esetleg a Bt.

#Bt kültag
2020. máj. 17. 15:26
 1/1 anonim ***** válasza:
75%
Ahogy írtad is, a bevitt tőke erejévek felel. Szóval lehetnek következményei.
2020. máj. 18. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!