Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan müködik amikor a...

Hogyan müködik amikor a munkàltato àllja a szemüvegvàsàrlàs egy részét? A szàmlàt a cég nevére kell kérni, vagy siman a munkabéren felül utal a cég munkavédelem vagy milyen jocimen?

Figyelt kérdés

Szàmitogéppel dolgozom, sok helyen àllja a szemüvegvàsàrlàs töredèkét a munkàltato.

Nàlunk elég rugalmas a fönök, nagyon valoszinü, hogy szintén segitene benne.

Csak szeretném tudni ez hogyan müködik.

Kérhetek szàmlàt esetleg a cég nevére es akkor az Áfàt vissza tudja igényelni ami 27%-ot jelentene azaz annyival kevesebbe kerülne akkor nekem a szemüveg.

Vagy ugy tudom olyan is van hogy a munkàltato kiköti hogy dix összeget pl 15.000Ft-t csak ugy kifizet a munkabéren felül.

Annak mi a jogcime? Mert nem munkabér.

Mivel a fentiek csak a tippjeim, ha tudja vki hogyan müködik ez vagy hasonlo munkavédelmi kifizetések, akkor irjon

2020. máj. 14. 09:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
77%

Ez nem ugrálás, hanem a tájékoztatás az ő kötelessége.

Főleg, ha nálatok van erre külön szabályzat.

Nálunk pl. 50 ezret állnak. Hivatalosan csak monitor előtti munkavégzéshez való szemüveget támogatnak, legalábbis így szól a jogszabály. Nálunk ettől eltérnek, a rövidlátóknak is ugyanúgy jár a támogatás.

Először az alkalmassági papíron kell szerepelnie, hogy szemüveggel vagy alkalmas. Utána szakrovoshoz is el kell menni, aki kiállítja az igazolást, hogy valóban, x dipotriás szemüvegre van szükséged. Ezután természetesen a cég nevére kell számlát kérnünk, és nálunk pl készpénzben fizetik ki, személyesen a céges pénztárban. (Multi)

Azt egyébként megszabják, hogy 15 lehet a keret, és 35 a lencse, ennek megbontva kell szerepelnie a számlán. Mármint ha többe is kerül, ennyit térítenek belőle.

Hogy a számla alapján ezt hogy könyvelik, vagy hogy adóznak belőle, az semmiképp sem az alkalmazott dolga.

2020. máj. 14. 13:33
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi a részletezést.

Majd valahogy elé tàrom a dolgokat.

Eddig is ez miatt huztam mindig mert olyam ködös az egész nekem.

Az adozàs stb viszont erdekelné, de kétlem hogy fàrasztanà magàt ezen témàzni a könyvelökkel. Ilyenekböl fog jönni az, hogy igen-t mond aztàn hozzateszi hogy majd. Amiböl soha nem lesz semmi. Igy jàrtam a tanulmanyi szerzödèssel is. Mondta hogy nagyon jo az ötletem köt velem tanulmanyi szerzödést MAJD.

Azota is felemlegetem. Azota is majd van belöle.

Ha en nem intezek semmit, ö nem fog :(

2020. máj. 14. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!