Milyen munkakörökben (és ezáltal munkahelyeken) érheti a munkavállalót égési sérülés?
Van-e jogszabály ami előírja ezen munkahelyek részére, hogy égési sérüléseknél kell-e rendelkezni a sérülés ellátására megfelelő krémmel?
Munkakörök például: tűzoltó, fémipari munkás, óvodai konyhai kisegítő, éttermi dolgozó. Mi van még?
Bárhol ahol forró dolgok vannak. Fűtéscső is okozhat égési sérülést, ha olyan forró és véletlen nekidől vagy valamilyen módon nekiesik a munkavállaló.
Gázokkal, savakkal, éghető anyagokkal foglalkozó munkavállalót is érheti sérülés.
A megfelelő krémet nem hiszem, mivel égési sérülést általában hűteni szokták hideg folyóvízzel, illetve égés mértékétől kórház ahol ellátják szakszerűen.
Köszi a választ!
Van rá több krém is mely hűti egyből. patikában is vehető.
A munkakörökben eddig én is eljutottam. De nem a csoportok kellenének, hanem konkrétabban azok a foglalkozások akiknek ilyen kellhet :) Ami eszedbe jut, mondjuk: szakács, gázszerelő, villanyszerelő, ilyenekre gondoltam. :)
Még egyszer köszi!!!! Örülök hogy válaszoltál!
pékség
Pék vagyok, sok pékkel dolgoztam együtt, mindegyikünk átesett kisebb-nagyobb égési sérülésen.
Kötelező az elsősegélyláda és a Naksol, Panthenol spray, van égési sérülésre való hűtőtapaszunk is, ha jönnek a munkaügyesek vizsgálódni az első, hogy ezeket ellenőrzik, hogy van-e és nincs-e lejárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!