Hogyan müködik amikor a munkàltato àllja a szemüvegvàsàrlàs egy részét? A szàmlàt a cég nevére kell kérni, vagy siman a munkabéren felül utal a cég munkavédelem vagy milyen jocimen?
Szàmitogéppel dolgozom, sok helyen àllja a szemüvegvàsàrlàs töredèkét a munkàltato.
Nàlunk elég rugalmas a fönök, nagyon valoszinü, hogy szintén segitene benne.
Csak szeretném tudni ez hogyan müködik.
Kérhetek szàmlàt esetleg a cég nevére es akkor az Áfàt vissza tudja igényelni ami 27%-ot jelentene azaz annyival kevesebbe kerülne akkor nekem a szemüveg.
Vagy ugy tudom olyan is van hogy a munkàltato kiköti hogy dix összeget pl 15.000Ft-t csak ugy kifizet a munkabéren felül.
Annak mi a jogcime? Mert nem munkabér.
Mivel a fentiek csak a tippjeim, ha tudja vki hogyan müködik ez vagy hasonlo munkavédelmi kifizetések, akkor irjon
Erre szokott lenni szabályzat, de pl. az egyik ügyfelemnél úgy működik, hogy az emberke megveszi a szemüveget, és annak X százalékát megtérítik neki. Nem kérnek számlát róla, a belső szabályzatuk az alapja, és béren kívüli juttatásnak számít.
De ez lehet, hogy mindenhol máshogy működik, szóval kérdezz rá nálatok.
És utolso. A fèrjednek tudod esetleg milyen jogcimen kapta?
Nàlunk en tartom a könyveléssel a kapcsolatot, ök csak utasitàsokat hajtanak végre, az infokat, lehetöségeket, adatokat nekem kell eléjük es a fönök elé tàrni. A fönök elé elsöként.
A fönök ràm szokta bizni az ilyeneket. Nem akarja hogy olyanokkal terheljem, ami plusz melo/utànajàràs neki.
Mindig kész tényeket vàr. Opciokat felsorakoztatni hogy neki csak àt kelljen futni es dönt/vàlaszt es megbizza a könyvelést.
Pont ma is ebbe futottam be vele. Szoltam neki hogy küldje meg szàmlàzàshoz az adatokat, elsö reakcio, gyüjtsem be en az adatokat..
Addi persze nem veszek.
Csak szeretnem ugy kerni hogy megirom,
X összeg
Vagy szàmla cégnévre
Beren kivüli juttatàs annak x % az adovonzata
Es ha van még opcio
Aztan a szemüveg àràval amit kineztem mindezt Ft összegekkel elöadni, hogy ö csak kihuzzon pipaljon a listaban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!