A fizetésem teljesen elmegy a lakásra és az étkezésre, halott ember vagyok?
Sajnos az a baj, hogy tényleg semmit nem engedhetek meg magamnak, fizetem a lakást, és tudok venni ételt magamnak, de a fizetésem tényleg csak erre elég. Egyszerűen nem tudok ennél jobban spórolni, a cipőm is szét van szakadva de arra sincs szívem költeni.
Ez az élet értelme? Annyit keresni, hogy ne haljunk éhen és ennyi?
Kipróbáltam például a hétvégén egy elektromos rollert, nagyon élveztem menni vele, otthon megnéztem mennyibe kerül, és nem tudok 130.000Ft-ot kiadni. Elgondolkodtam, hogy nem autót, de még ilyent sem engedhetek meg magamnak. Annyira semmit érőnek és szánalmasnak érzem magam. Teljesen értelmetlen az életem. Nyaralni sem voltam soha, és ezek a dolgok fájnak nekem. Tudom nem ebben kell mérni a boldogságot, és nem az anyagi javak fontosak, de azért csak venne ezt azt magának az ember :(
Hát lehet találni, csak nem könnyű. :/ Meg belefáradtam, évenként munkahelyet váltok és mindegyik borzalom, vagy a munkakörülmény, vagy a főnökség vagy a pénz nagyon kevés... Nem hiszem, hogy bárhol jobb lenne, inkább megnyugvók. Ez van és kész, kompetenciáimért ennyit fizetnek, ennyit érek.
Amúgy is diszkalkuliám van, örüljek, hogy alkalmaznak
Férfi vagy nő vagy? Milyen korú? Van valami tényező, ami miatt nem szeretnél elszakadni a jelenlegi helyedről? (Család, rokonok)
Sajnálom, hogy ide jutottál, de hidd el, sokkal több lehetőséged van az életben. Ha még fiatal vagy, 30 év alatt, és a járvány is csendesedik, kimehetnél au-pairnek egy fejlettebb európai országba. Fontos, hogy jól válaszd meg a családot. Általában nagyon könnyű munka, nem kell szállásra és étkezésre költened, ellenben kapsz úgy egy itthoni minimálbérnek megfelelő zaebpénzt, amit magadra költhetsz. Közben nyelvet is tanulhatsz. Nagyon tudom ajánlani Hollandiát erre a célra. Ha már beszélsz angolul, elmehetsz olyan helyre dolgozni, ahol szintén állják a szállásod, esetleg az étkezéseidet is. (Légiutas-kisérő, folyami hajóra szobalány/konyhai kisegítő/recepciós, eseteleg ha kapacitásod van rá, kamionsofőr.)
Tudom nagyon ajánlani a vendéglátást is. Itthon pincérként is jól lehet keresni. Igaz nagyon pörgős munka, de anyagilag megéri. Reméljük pár hónap alatt lassan visszaáll a turizmus a járvány előtti szintre.
Esetleg átképezhetnéd magad informatikusnak is, ezt most az állam is támogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!