Mivel rengeteg kiesést okoz az üzleteknek a nyugdíjas idősáv és az embereknek is több kellemetlenséget okoz, ezért nem lenne célszerű az alábbi intézkedés?
Hétfő - Péntek 65 év feletti idősáv: 9-11
Szombat - Vasárnap 65 év feletti idősáv: 9-10
Valamint ezek CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az élelmiszerüzletekre és a gyógyszertárakra vonatkozna, a drogériákra, stb., nem.
Nem a korlátozás miatt van kisebb forgalom...
Pont a kisnyugdíjastól várnád el, hogy rendeljen online?
Szerintem meg a boltos így járt...
"3: nem kell fél napot várnod. Elmehetsz péntek délután/este. Vagy szombat 9 előtt."
Nem mindig. Például a posta este 6-ig van nyitva, ahova én tartozom, és csak hétköznap. Pénteken 3-ig vagyok munkahelyen, a többi napon 5-ig. 6-ra nem érek oda postára, a hosszú napokon, csak pénteken, viszont ki kell várnom a sort, ami lehet rövid és lehet hosszú is. Ha értesített küldeményt kell átvennem, amit valamiért nem dobtak be a postaládámba (mert például tértivevényes hivatalos levél, vagy csomag), azt csak pénteken tudom átvenni, így pénteken nem tudok bevásárolni, marad a szombat. Van egy kutyám, akinek szintén megvan a napirendje, mikor viszem ki sétálni, hogy elvégezze a dolgát (szobatiszta, nincs erkélyem és udvarom, és nem végzi pelenkára), szombaton 9 előtt őt viszem ki, tehát az az idősáv megint kiesik, marad a szombat délután. Ha nem kell postára mennem (és a péntek nem munkaszüneti ünnepnap, mint legutóbb volt), akkor be tudok vásárolni pénteken, egyébként csak szombat délután.
"15: Postán nincs ez a 9-12 időkorlát. Csak annyi, hogy az első órában az idősek élveznek elsőbbséget."
:-D
De 9-től 12-ig dolgozom, munkahelyen, ahova bejárok, a posta, ahova nekem az értesített küldemények jönnek, a munkahelyemtől kb. 1 óra utazásra van. Szombatonként most az a posta nincs nyitva, mert nem kiemelt posta.
17: akkor neked semmi sem jó. :D
Most akkor végül is, a te postára menetelednek mi köze van a 9-12 boltokhoz???
" a korábban megszokott délelőtti forgalomhoz képest 50-70%-os kiesésük van, melyet nem pótol a délutáni tömeg."
Nem az idősek miatt nincs nagy forgalom a boltban, hanem az online megrendelések miatt: 2 hónapja nem lehet 2 héttel lőre sem rendelni a nagyobb cégeknél: Spar, Auchan, Tesco, stb. - arról nem beszélve, hogy rengeteg kis cég kezdett házhozszállítani: zöldségesek, Lipóti Pékség, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!