Hogy keressek pénzt kiskorúként?
Szia!
18 év alatt szülői beleegyezéssel tudsz diákszövetkezetnél munkát vállalni. Ezen felül a legtöbb diákszövetkezet saját bankszámlára fizet, amit 18 év alatt szintén a szüleid engedélyével tudsz igényelni a bankfiókokban.
De diákmunkát vállalni most nem szerencsés, egyrészt azért, mert a vírust hazaviheted a szüleidnek, másrészt pedig a diákmunka kínálat erősen lecsökkent :) Nyárra remélhetőleg javul a helyzet, érdemes addig várni. Sajnos szerintem a digitális oktatás végéig nem tudsz ennyi pénzt szerezni. 130.000 forint nagyon sok, legalább 100 munkaóra (1500 forintos bruttó óránkénti diákbérrel számolva, és a legtöbb diákmunka ennél sokkal kevesebbet fizet).
Azonban számomra érdekes az, hogy egy jó laptopot egy év alatt hogyan tudtál ennyire lefárasztani. Érdemes végignézni rajta, hogy a felesleges nagy méretű fájlok (filmek, videók, képek, régi szövegek, letöltések és egyébb nyalánkságok) mekkora helyet foglalnak el. És ami nem szükséges, azt érdemes letörölni.
Ebben szakember is a segítségedre lehet, 80.000-ből szerintem simán meg lehet "javítani" a jelenlegi laptopodat.
Az én laptopom (Acer) hat éves, ebből 5 évig egyetemi tanulásra használtam, kb. 115.000 forintba került, akksi csere után és töltő vétel után még mindig tökéletesen működik.
Én elgondolkodnék azon, hogy szakember segítségét kérem!
23L
Áruld már el mi akadozik!
Nem tudok olyan tanulást elképzelni ami megtudná akasztani a gépet.
Ne nyiss meg egyszerre 20 word dokumentumot, meg a chrome-ba se legyen 30 oldal megnyitva. Kb 120.000 forintért vettem Acer laptopot, 3 éve használom az egyetemi tanulmányaimhoz, sose volt vele gondom.
Persze évente egyszer újratelepítem a windowst és nem teszem rogyásig tele felesleges dolgokkal. Játszani sem szoktam (és elvileg te is csak tanulni akarsz rajta).
És még valami, ne szervizbe rohangálj vele. Egy windowst újratelepíteni ma már nem nagy dolog... más baja meg biztos nincs. Plusz ne vidd az ágyba, mert tele megy porral, de ez mindegyikre igaz.
Ha pedig a videokonferencia akadozik az nem biztos, hogy a gép hibája, lehet a net gyenge nálatok vagy túl van terhelve. De ha a net rossz akkor vehetsz te millió fölötti MacBook pro-t, azon is akadni fog.
Röviden: SEMMI SEM MŰKÖDIK JÓL RAJTA
És nem azt kérdeztem, hogy kinek milyen gépe van és meddig bírta
Lényegtelen hogy miért romlott el a gépem, KELL EGY ÚJ
A kérdésemben pedig azt kértem, hogy pénzkeresési módszereket írjatok :DD
Amúgy 17alatt vagyok
Jó ha ennyire nem érdekel akkor dobd csak ki, de vetess újat anyádékkal, mert mást jelenleg nem tudsz. Van 80 ezred és kéne 210. Tedd föl tippmixre hátha bejön.
Szerinted hogy tudna egy 17 alatti a jelenlegi helyzetben csak úgy megkeresni 130 ezer forintot? Segítek, sehogy. Diákmunka nagyon lecsökkent, rendes munkát még nem végezhetsz (és az se lenne sok). Online pénzkereséshez meg nagykorúak kéne lenned (és akkor se biztos, hogy tudnál keresni).
Úgyhogy vagy megbarátkozol a mostanival (értsd megtanulod használni és karbantartani) vagy kérsz 130-at a szülőktől. Más lehetőséged nincs.
De aztán ne gyere vissza egy év múlva, hogy elrontottad a MacBook-ot és hogy szerezhetnél 900 ezret egy MacBook pro-ra.
"Lényegtelen hogy miért romlott el a gépem, KELL EGY ÚJ"
Hát igen, lassan kibújik a szög a zsákból..
Adott egy tinédzser, akinek IGÉNYEI VANNAK, a saját félretett 80 ezrét nem akarja felhasználni a gépvásárlásra, azaz BELETENNI nem akar - de azért legyen 200 ezres gépe.
Nos, kedvesem, szállj le a földre. A szüleid nyilván azért nem adnak bele, mert NINCS SZÜKSÉGED egy ilyen gépre 17 évesen - feleannyiből is tudnál tanulni.
Képzeld, nekem egy HASZNÁLT asztali számítógépem van, amit kb. 6 évvel ezelőtt vettem 30 ezerért vettem és kiválóan tudok dolgozni vele.
Nem azért van ilyen gépem, mert nem tudnám megvenni a drágábbat - csak semmi értelme, mert percenként fejlesztenek valamit. Egyszer látta szerelő 5 ezerért. :D Ja, és a monitoromat meg 9 ezerért vettem - na jó, ez nagyon jó vétel volt - szintén jó régen (lapmonitor)
Szóval nekem nem kell "villognom", görcsölnöm, hogy honnan szerezzek rá pénzt, mert ennél sokkal több van - csak egyszerűen nem akarok drágábbat venni.
Már említettem, de újra elmondom: Ha nincsen rá lehetőséged, hogy megvegyél valamit, akkor add lejjebb az igényeidet, mert ha így folytatod, örökké boldogtalan leszel, mert mindig olyan után vágysz, amit nem tudsz elérni. Mondjuk elég "vicces", hogy a koronavírus válság közepén (elején?), amikor emberek ezrei vesztik el állásukat, akkor Te 17 évesen egy 200 ezres számítógépen hisztizel.
Nem tudunk ötletet adni, mert felnőtt emberek is elvesztik a munkájukat. Most diákmunka sincs, árufeltöltőket is elküldtek a kormány kereskedelmi különadója miatt - szóval elég sok lehetőség bezárult.
Ja, de bocs. Ha még párszor leírod, hogy NEKED KELL egy új gép, akkor biztosan kapsz majd pár prostiknak való ajánlatot is ha még nem kaptál...
Felesleges neked érveket írni. Fentebb leirtam, hogy legalább 100 óra munka a 130000 forint, amire ahitozol, de arra nem is reagáltál :D
De ha annyira dolgozni akarsz, keress diakszovetkezetet. Melodiak, minddiak, eudiákok, stb. Regisztrálj be, nezelodj. A szerződés alairashoz szülő kell tudtommal továbbra is, mivel nem vagy még nagykorú.
Mi nem tudunk helyetted állást keresni.
Bár elég régi a kérdésed, de válaszolok, hát másnak is hasznára lesz.
Ne foglakozz azzal, hogy kik mit magyaráznak. Soha életükben nem tudtak küzdeni azért, amit szerettek volna. Csak te tudod, mi kell neked vagy mi nem.
Ha kell a cucc, szerezd meg!
Amivel próbálkozhatsz:
- Dobj fel pár hirdetés online, hogy gépelést vagy hasonló dolog vállalsz.
- Csinál egy szórólapot és egy piacon add az idős nénik kezébe, hogy segítesz a házimunkában: Bevásárlás, fűnyírás, takarítás ablakpucolás, ilyesmi.
- Kérd meg egy barátnődet, hogy segítsen. Szedjetek össze valamilyen ingyenes magazint és a pirosnál osztogassátok az autósoknak. Egyszerűen mondd azt, hogy „Szia, laptopra/nyaralásra gyűjtünk.” A jó szándékúak adni fognak ért pénzt, és nem fogsz rosszul keresni.
- Ha megfelelő korban vagy, nézz utána diákmunkáknak.
Legyél kreatív, nem menj bele hülyeségekbe, de próbálj azon gondolkozni, hogyan tudnál másoknak segíteni.
Találj ki még pár ilyet és hajrá!!!
Nagyon jó lenne arról olvasni, hogy megszerezted azt a laptopot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!