Mit tudok tenni most, ha most nem akar fizetni?
A bérlőm nem akarja fizetni az albérletet,se rezsit. Már a tv/internet szolgáltatást korlátozták.
Kijelentette,hogy nem fizet,a moratóriumra hivatkozva pedig kijelentette,hogy mem tehetem ki így sem dec.végéig.
Mit tudok tenni? Nekünk ez egy fontos bevétel volt....
Ügyvéd ismerős szerint albérlőkre is vonatkozik,viszont elolvastam a jogszabályokat,rendeleteket és szerintem se vonatkozik. Viszon nem vagyok jogi szakember.
Nem tudom már kinek mit higgyek :/
Valóban kilakoltatási moratórium van. Ettől függetlenül felszólíthatod, hogy hagyja el az ingatlant és felbonthatod a szerződéseteket. Ezzel annyit el tudsz érni, hogy a "papírmunkán" túlesel és a moratórium végén indulhat a kilakoltatás.
Ezen kívül ott tudsz neki keresztbe tenni, ahol csak tudsz. Pl. ha nem fizet rezsit köttess ki mindent, szüneteltesd a szolgáltatásokat. Általában nincs kikötve a szerződésben, hogy azt a bérbeadónak kell biztosítania, köttesse be őket a saját nevére. Aztán majd várjon tőled hasonló kooperációt, amikor meghatalmazást kell adni a közműszolgáltatóknál - majd pont nem érsz rá akkor amikor neki jó lenne. Meg egyébként is, kérje írásban, ajánlva, tértivevénnyel, 30 napon belül válaszolsz rá. Aztán ha úgy érzi jogsérelem érte nyugodtan keresse fel (a jelenleg nem üzemelő) hatóságokat.
Aztán ilyentájt teljesen időszerű lenne egy teljes nyílászáró felújítás. A bérlő nem akadályozhatja meg a tulajdonost az ingatlan állagmegóvásában, amennyiben azt előre bejelentették. Úgyhogy egy jó bejárati ajtó csere ami sajnos hogy, hogy nem elhúzódik egy pár hétig is igen célravezető lehet.
De azért van még egy pár tucat "trükk" ami nem illegális, de alkalmazható ilyen esetekben. Meg aztán van az, hogy mégis kizárod a lakásból mikor nincs otthon. Erre felhívnám a figyelmed, hogy nem jogszerű, de ismét, lehet kapsz érte 1-2 százezer forintos büntetést. Majd 2 év múlva ha egyáltalán beperel. Mi a jobb, decemberig bukni a bérleti díjat vagy ?
Volt már dolgunk ilyennel sajnos. A mérőóra leszerelés nem ér semmit, pedig vizet nem lehet korlátoztatni. Nálunk hálistennek a pali összeverte az asszonyt, aki a mi oldalunkra állt és aláírta a szerződést (meg becézgetett engem, pár hónappal előtte meg elhordott a magyarul megnevezhető legrosszabb tulajdonságokkal felvértezve).
Ami célszerű, az a bejárati ajtó leszerelése. Ám számoljatok azzal, hogy rátok fogják hívni a rendőröket.
De az valóban igaz,hogy nem lehet felszólítani és felbontani a szerződést a vírus miatt??
Mert nagyon dühítő ez,hogy valaki ingyen él a házamban és nem tudok mit tenni...kell legyen valami megoldás...
Nézd az ügyvéded mondott valamit és ez alapján igaza is van:
"Tekintettel arra, hogy a járvány miatt sokan kerülhetnek nehéz helyzetbe, a Rendelet rögzíti, hogy ingatlan kiürítése iránt, azzal összefüggésben intézkedni, valamint ingatlan kiürítésére irányuló helyszíni eljárási cselekményt foganatosítani csak a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet. Ezzel összefüggésben az intézkedés, eljárási cselekmény lefolytatására, a halasztásra, a jegyző értesítésére vonatkozó határidő a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon újrakezdődik. További korlát, hogy amennyiben a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. nap november 15. és április 30. napja közötti időszakra esik, akkor a határidő április 30. napját követő 15. napon kezdődik újra"
Forrás:
Sajnos ez ilyen. Pont ezért javasoltam, hogy ha ennyire gerinctelen féreg az albérlőd, hogy ezt van pofája a képedbe vágni és meg sem próbáld semmit sem tenni akkor te se legyél szégyellős...
Igen...első kiadott lakásom.
Jelenleg semmit sem tudok tenni,mivel a bérlő nem kommunikál pár napja...a számlák pedig jönnek befizetetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!