Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a befektetés...

Mi a véleményetek a befektetési tervemről?

Figyelt kérdés

Van 12 millió forintom befektetési célra. Elsősorban az alacsonyabb kockázatú befektetési formákat tolerálom.

1.: Két garázst vásárolnék bérbeadási szándékkal Győrben 2 millió forint/darab áron, havi bruttó 15 ezer forint/darab bérbeadásból származó bevétellel kalkulálva. 15% SZJA kifizetése után ez éves szinten összesen nettó 306 ezer forint. A vagyonszerzési illetéket, földhivatal díját most nem számoltam.

2.: 2,5 millió forint értékben inflációkövető Prémium Magyar Állampapír vásárlása. Az éves hozama 4,40-, ill. 4,80%, attól függően, 3 vagy 5 év lejárati idejű.

3.: Szintén 2 és fél millió forint értékben Magyar Állampapír Plusz vásárlása. 5 éves futamidő, 3,50-6,00% kamat.

4.: 3 millió forint megtartása mozgatható tőkeként, devizában(pl. EUR) tartva.

Ez a négy pont az A. verzió.

B. verzió:

Két szobás panellakás vásárlása Győrben, 18 millió forint összeghatárig. 11 millió önerő, 1 millió vagyonszerzési illeték, ügyvéd, földhivatal, banki költségek és 7 millió forint hitel. Ezt bérbe tudnám adni havi bruttó 120 ezer forintért, ami éves szinten 1 millió 440 ezer forint. 15% SZJA befizetés, illetve havi 10 % állagmegóvás/javítási költséggel számolva az éves hozam nettó 1 millió 80 ezer forint, viszont a hitel havi törlesztőrészlete kerekítve 70 ezer forint.

Viszont így nem maradna jelentős mozgatható tőkém.

Nekem az A. verzió szimpatikusabb a sokoldalúsága/ több lábon állása miatt, de kíváncsi lennék a véleményetekre megindokolva, hogy miért inkább az A. vagy a B. verzió.

A válaszokat köszönöm.

2020. ápr. 10. 15:32
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Ma, 06:42

Nem váltottam át forintra. Jelenleg euroban van és 334 ft/euro vételi árfolyammal számoltam a 12 milliót(ami persze most több).

2020. ápr. 11. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!