Mi a véleményetek a befektetési tervemről?
Van 12 millió forintom befektetési célra. Elsősorban az alacsonyabb kockázatú befektetési formákat tolerálom.
1.: Két garázst vásárolnék bérbeadási szándékkal Győrben 2 millió forint/darab áron, havi bruttó 15 ezer forint/darab bérbeadásból származó bevétellel kalkulálva. 15% SZJA kifizetése után ez éves szinten összesen nettó 306 ezer forint. A vagyonszerzési illetéket, földhivatal díját most nem számoltam.
2.: 2,5 millió forint értékben inflációkövető Prémium Magyar Állampapír vásárlása. Az éves hozama 4,40-, ill. 4,80%, attól függően, 3 vagy 5 év lejárati idejű.
3.: Szintén 2 és fél millió forint értékben Magyar Állampapír Plusz vásárlása. 5 éves futamidő, 3,50-6,00% kamat.
4.: 3 millió forint megtartása mozgatható tőkeként, devizában(pl. EUR) tartva.
Ez a négy pont az A. verzió.
B. verzió:
Két szobás panellakás vásárlása Győrben, 18 millió forint összeghatárig. 11 millió önerő, 1 millió vagyonszerzési illeték, ügyvéd, földhivatal, banki költségek és 7 millió forint hitel. Ezt bérbe tudnám adni havi bruttó 120 ezer forintért, ami éves szinten 1 millió 440 ezer forint. 15% SZJA befizetés, illetve havi 10 % állagmegóvás/javítási költséggel számolva az éves hozam nettó 1 millió 80 ezer forint, viszont a hitel havi törlesztőrészlete kerekítve 70 ezer forint.
Viszont így nem maradna jelentős mozgatható tőkém.
Nekem az A. verzió szimpatikusabb a sokoldalúsága/ több lábon állása miatt, de kíváncsi lennék a véleményetekre megindokolva, hogy miért inkább az A. vagy a B. verzió.
A válaszokat köszönöm.
Az A verzió. Rugalmasabb, több lábon állás miatt.
Az ingatlanárak, bérleti díjak vszleg esni fognak.
Részvény: kockázatosabb befektetési forma, az 5% hozamot megemésztheti egy további jelentős esés. Hosszú távú befektetési forma, magas kockázattal, pláne a teljes összeget abba fektetni. Kilőve.
Devizakereskedelem, nem rossz gondolat, de nem teljes összeggel. Plusz rajta kell lenni állandóan az ügyön, hogy az árfolyamingadozásokon legyen érdemleges nyereség. Időigényes.
Első válaszoló: Ez a gondolat fordult meg nekem is első körben a fejemben. Számolni kell az értékvesztéssel, bár az, hogy visszakerüljön a 2015-ös szintre az ingatlan ára, 0% esélyt adok. Hosszútávra továbbra is nyereséges lehet egy ingatlan. Ha kétszer ennyi pénzem lenne, nem is lenne kérdés, vennék hitelmentesen. De így, hogy nem maradna mozgatható tőkém, viszont hitelem igen, így kisebb rációt látok benne, mint az A. lehetőségben.
Köszönöm a válaszokat!
Ma, 17:40:
Külföldön dolgozom évek óta, jól keresek, sokat spórolok, de amúgy semmi közöd hozzá.
A kérdésre válaszolj, ha pedig nem megy, akkor maradj kussban és ne legyél rossz indulatú.
jó tanács: ingatlant akkor vegyél, ha lakni akarsz benne; ha nem tűnt volna fel, épp összeomlik az ingatlanpiac (is)
ha befektetni akarsz, az ingatlan hülye ötlet; inkább add oda azt a pénzt egy hajléktalannak, annak is több az értelme...
Mikor a járvány alábbhagy(de még előtte) folytatja a termelést az Audi. Beszállítókkal együtt közel 30 ezer embert foglalkoztat. Rengeteg a bevándorló az ország minden részéről, akiknek zöme albérletben lakik. Ezen kívül is még rengeteg cég van, valamint sokan Ausztriába és Szlovákiába ingáznak napi szinten. Egyetem is van.
Pontosan ezért tudnám kiadni továbbra is ennyiért. Na, meg azért, mert a legtöbb embernek sajnos nincs elegendő önereje ahhoz, hogy lakást vásároljon, így albérletre/társbérletre kényszerül vagy csak egyszerűen nem akar saját ingatlant.
A koronavírus után is lesz élet, semmi nem fog változni; ez csak önámítás.
"Devizakereskedelem, nem rossz gondolat, de nem teljes összeggel. Plusz rajta kell lenni állandóan az ügyön, hogy az árfolyamingadozásokon legyen érdemleges nyereség. Időigényes."
Na igen, ezért mondtam, hogy nem tudsz kereskedni.
Nem kell rajta lenni az ügyön folyamatosan. Az én stratégiám pl abból áll, hogy minden negyedik órában ránézek az árfolyamokra, és amelyik devizapáron van trendirányú jelzés, oda beszállok 1:1-es RR-el. Mivel előre beállítom a stoploss és take profint szinteket, így utána nincs is több dolgom vele. Ez kb összesen napi 20 perc munka. Havi 20-50%-os hozammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!