Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ekkora eltérés hogyan lehet?...

Ekkora eltérés hogyan lehet? A MNB még most is 2-3 % gazdasági növekedéssel számol. Független gazdaságelemzők is akár 5 % recessziót jósolnak.

Figyelt kérdés

Egész Európában visszaeséssel számolnak. Az egekben a költségvetési hiány, napról-napra nő a munkanélküliség.

Csökkenni fog a fogyasztás, mindenki fél, visszafog mindent és tartalékol. Már aki tud. A többi meg feléli tartalékai egy részét. Persze lesznek akik nyertesen jönnek ki a válságból, de nem ez a jellemző.

2020. ápr. 8. 16:28
 1/8 anonim ***** válasza:
31%

5 lépést emelt ki Matolcsy György:

1. Növekedési Hitelprogram

újraindítják a Növekedési Hitelprogramot, 1000 milliárd forinttal, NHP Hajrá! néven és ehhez teszi hozzá az MNB az NHP Fix 500 milliárdos forrását. Tehát az új forrás: 1000 milliárd,

20 évre felemelték az NHP-hitelek futamidejét, az elérhető összeget pedig 10 milliárd forintra. Alapvetően a kis- és középvállalkozásokon próbál segíteni,

fejlesztésre, beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, bérfizetésre és hitelkiváltásra lehet felvenni az NHP Hajrá!-t,

2,5 százalékos kamaton lehet felvenni az NHP Hajrá-t, de a bankok kapnak az MNB-től plusz 4 százalékot. De arra hívja fel a figyelmet a Monetáris Tanács, hogy versengjen, vigye még lejjebb a hitelkamatot. Ez a 4 százalékos kamattámogatás 2021. június 30-áig él,

a bankoknak előírja az MNB, hogy 2 hét alatt bírálják el a hitelkérelmet. Ha ez nem sikerül, akkor a jegybank átteszi a hitelkérelmet egy másik bankhoz.

Majd a Matolcsy...

Az fog itt passzátszelet fingani Brüsszelnek!

2020. ápr. 8. 16:37
 2/8 anonim ***** válasza:
8%

Mondjuk, ha van miből, akkor itt az ideje egy kicsit visszaosztani! Ez a kormány legalább megteszi, az ellenzék csak siránkozni tudna, meg siránkozik is...

Előző voltam.

Hajrá Viktor Apánk!

2020. ápr. 8. 16:44
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az MNB évek óta pár %-os inflációt riportál - tavaly pl. "rekordmagas" 4.9%-ot. Te azt is elhitted, mikor évek óta minimum 2 számjegyű az infláció?
2020. ápr. 8. 16:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy az előző voltál. Erről az egészről nekem a széllel szembe pi.ilni jut eszembe.

De legyen Matolcsynak igaza. Hajrá, legalább próbáljuk meg.

2020. ápr. 8. 16:48
 5/8 A kérdező kommentje:
#3: Én azt sem hiszem el, amit kérdeznek.
2020. ápr. 8. 16:51
 6/8 A kérdező kommentje:
#2: Nekem nem apám! Az én apám soha nem hagyott magamra, mindig segített. Isten nyugosztalja.
2020. ápr. 8. 16:53
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
Lehet, hogy addigra annyira magas lesz az infláció, hogy 500 ft lesz egy euró, és akkor nominál értékben tényleg lehet szó gazdasági növekedésről.
2020. ápr. 8. 17:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván súlyos recesszió lesz, ekkora kieséssel nem lehet másképp, majd frissíti a prognózisát az MNB.
2020. ápr. 8. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!