Ekkora eltérés hogyan lehet? A MNB még most is 2-3 % gazdasági növekedéssel számol. Független gazdaságelemzők is akár 5 % recessziót jósolnak.
Egész Európában visszaeséssel számolnak. Az egekben a költségvetési hiány, napról-napra nő a munkanélküliség.
Csökkenni fog a fogyasztás, mindenki fél, visszafog mindent és tartalékol. Már aki tud. A többi meg feléli tartalékai egy részét. Persze lesznek akik nyertesen jönnek ki a válságból, de nem ez a jellemző.
5 lépést emelt ki Matolcsy György:
1. Növekedési Hitelprogram
újraindítják a Növekedési Hitelprogramot, 1000 milliárd forinttal, NHP Hajrá! néven és ehhez teszi hozzá az MNB az NHP Fix 500 milliárdos forrását. Tehát az új forrás: 1000 milliárd,
20 évre felemelték az NHP-hitelek futamidejét, az elérhető összeget pedig 10 milliárd forintra. Alapvetően a kis- és középvállalkozásokon próbál segíteni,
fejlesztésre, beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, bérfizetésre és hitelkiváltásra lehet felvenni az NHP Hajrá!-t,
2,5 százalékos kamaton lehet felvenni az NHP Hajrá-t, de a bankok kapnak az MNB-től plusz 4 százalékot. De arra hívja fel a figyelmet a Monetáris Tanács, hogy versengjen, vigye még lejjebb a hitelkamatot. Ez a 4 százalékos kamattámogatás 2021. június 30-áig él,
a bankoknak előírja az MNB, hogy 2 hét alatt bírálják el a hitelkérelmet. Ha ez nem sikerül, akkor a jegybank átteszi a hitelkérelmet egy másik bankhoz.
Majd a Matolcsy...
Az fog itt passzátszelet fingani Brüsszelnek!
Mondjuk, ha van miből, akkor itt az ideje egy kicsit visszaosztani! Ez a kormány legalább megteszi, az ellenzék csak siránkozni tudna, meg siránkozik is...
Előző voltam.
Hajrá Viktor Apánk!
Gondoltam, hogy az előző voltál. Erről az egészről nekem a széllel szembe pi.ilni jut eszembe.
De legyen Matolcsynak igaza. Hajrá, legalább próbáljuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!