Minek kell egy fordítóirodának való munkához könyvelői végzettség?
Jelentkeztem (naivan) egy fordítóirodánál, "csak" komplex felsőfokú angol nyelvvizsgám van és folyékonyan beszélek, írok-olvasok angolul oda-vissza. Visszaírtak (több hónap után) hogy két okból nem tudnak nekem munkát kínálni, az egyik ok az hogy nincs szakirányú végzettségem (már ez is a vicc és a szánalom teteje amúgy, értitek, nem az a lényeg hogy TUDOK-e és milyen szinten angolul, hogy jó vagyok-e a munkára, hanem hogy van-e papírom - ami mellesleg van, csak nem diploma hanem nyelvvizsga. Én eddig azt hittem az mutatja meg mennyire profi valaki adott nyelvterületen), de ezt amúgy megszoktam már a mai világban, mindenhol a hülye diploma a lényeg, inkább felvesznek valami léhűtő kóklert csak mert annak papírja van, mint hogy alkalmazzanak valakit aki ért is a munkához de nincs róla papírja. Nem is ez lepett meg, hanem a másik indok: nem vagyok számlaképes.
Ez mi a tök? Fordítói állásra jelentkeztem, nem könyvelőire basszus... Mi a fenének kell számlázni? Könyvek, újságcikkek, és társaik lefordítására vállalkoztam, nem áll szándékomban könyvelőnek menni (nem is értek hozzá és nem is érdekel az a terület). Most én értek félre valamit?
Hú! Van itt sötétség rendesen!
Nem könyvelőnek kell lenned, hanem egyéni vállalkozónak, mivel nem alkalmazottat keresnek, hanem szerződéses vállalkozót.
A nyelvvizsga nem ér többet, mint egy szakfordítói. Attól mert tudsz nagyon jól egy nyelvet, és 100% meg is érted, még egyáltalán nem biztos, hogy azt úgy le tudod írni, hogy a tartalma, stílusa értelme ugyanaz maradjon. Ez a nehéz része és ezt igenis a legtöbb embernek tanulnia kell!
Jézusom, hisz te még magyarul sem tudsz!
Ha számlaképesnek kell lenned az azt jelenti, hogy vállalkozó vagy, és számlát tudsz adni a munkádról. Arra fizetnek ki. Nem azt, hogy könyvelsz! Egyszerűen nem munkavállalókat akarnak alkalmazni, hanem vállalkozókkal szerződni munkára.
igen, te értesz félre valamit.
és a "csak" szócskát egyáltalán nem kell idézőjelbe tenned, és nem kell húznod a szádat, az valóban csak.
- egy fordító
Nem vagy vállalkozó vagyis nem vagy számlaképes. Nem rendes alkalmazottat keres, hanem kiadja a munkát, te megcsinálod és kiszámlázod, mint Kiss Rozi egyéni vállalkozó és az alapján fizet. Minden adó és járulék téged terhel. Na most, hogy ezt vállalkozásban műveld szakirányú végzettség kell, nem elég a nyelvvizsga.
Szóval így már érthető, hogy miért nem alkalmaztak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!