Miket lehet vállalkozni végzettség nélkül kötetlen időben amihez nem kell üzlethelyiség sem?
SEMMIT!
Vègzettség, munkabefektetés és munkahely NÉLKÜL hogy képzeled? (Emellett egy vállalkozáshoz még kezdötöke is kell - és gondolom, az sincs!)
Van, de mellékállásba csinálnám.
Másodállásként, és a minimálisat fektetném bele leginkább, szóval amíg nem lenne megbízásom vagy megrendelésem elegendő a határidőnaplóban addig ki sem váltanám a KATA-t.
Megrendelésgyüjtéshez vagy előleg átvételhez minek vállalkozás? Vagy már arra is adózni kellene amiből még bevételem sincs?
https://www.youtube.com/watch?v=KubZs2vhJzQ
Nézd végig!
És ne gyere azzal, hogy "Jajj, há a Hörpi hüje, kit érdekel mit ugat? Én normális válaszokat kértem."
Rengeteg mindent. Ami nincs képesítéshez kötve (és a legtöbb dolog nincs), azt bátran kitanulhatod, és elkezdheted csinálni. Ez lehet webáruház, valaminek az oktatása (kivéve az, ami képesítéshez kötött), valaminek az elvégzése (szolgáltatásnyújtás), valaminek a megalkotása (például appok, szoftverek, könyvek írása).
A lehetőségek határtalanok, de mindenhez rengeteg kitartásra van szükség <- sokkal többre, mint pénzre. És kockázatvállalásra, mert ha nem jön be, akkor senki nem fizeti ki neked azt az időt, amit ezzel töltöttél. (Bár a megszerzett tudás és tapasztalat mindenképpen megmarad, és kamatozhat másban.)
Ismerem Herby-t de ő egy külön világ, mert egyébként se szeret kimozdulni :D
Én nem egészen ilyen fajtájú vállalkozásra gondoltam, hanem valamilyen árutermelésre, vagy ablakmosásra, szolgáltatásra (kivéve kedélyállapot javítás, vagy masszázs).
# 4
Hát igen, de az időt akkor sem fizetik meg, ha semmihez se kezdek.
Kérdés, hogy a saját magam által termelt termékeket, amelyekhez nem szükséges gyártási engedély, vagy műbizonylat, stb egyéb, azt eladhatom e kereskedelmi tevékenység (engedélyköteles) nélkül? Vagy a saját hobbitermék kereskedelme nem engedélyhez kötött?
Szóval megúszhatom e az adófizetést azalatt amíg csak megtermelem a már megrendelt termékeket mindaddig amíg az bevételhez nem juttat-e?
Herby rubikkockás példája amúgy pont gázos, mert annál már maga a szó is le van védve, meg az egész külső formaterv és működési elv is. Arra egyből ugranának egy bejelentésnél...
"Hát igen, de az időt akkor sem fizetik meg, ha semmihez se kezdek."
Pontosan. :) Meg amúgy sem fizetik meg úgy szinte sehol, amennyit ér.
"Kérdés, hogy a saját magam által termelt termékeket, amelyekhez nem szükséges gyártási engedély, vagy műbizonylat, stb egyéb, azt eladhatom e kereskedelmi tevékenység (engedélyköteles) nélkül? Vagy a saját hobbitermék kereskedelme nem engedélyhez kötött?"
Minden további nélkül eladhatod, ismerek olyat, aki ezt csinálja. Az viszont lényeges, hogy be kell vizsgáltatni, ha például három éven aluli gyerekeknek készül.
"Szóval megúszhatom e az adófizetést azalatt amíg csak megtermelem a már megrendelt termékeket mindaddig amíg az bevételhez nem juttat-e?"
Ezt nem teljesen értem. Amint eladsz (nem használt, megunt termékeket, tehát kereskedelmi forgalom van), üzletszerű, adóköteles tevékenységet végzel. Nem ajánlom az ezzel való trükközést. Azzal, hogy "megtermeled a már megrendelt termékeket" önmagában is bevételhez jutottál. Senkit nem érdekel, hogy a bevételedhez képest mennyi kiadásod volt vagy van.
Dönteni kell, és azt felvállalni. A NAV-tól nem kell félni, ha az alapvető szabályokat betartod, nem fognak szívózni veled, mostanában meg pláne nem.
Azzal, hogy "megtermeled a már megrendelt termékeket" önmagában is bevételhez jutottál.
Na én meg ezt nem értem...
Valaki rámír, vagy esetleg veszia fáradtságot és megrendelőlapot tölt ki X darab akármire.
Én elmegyek megvenni hozzá az anyagot és elkezdem elkészíteni.
Hol a bevételem eddig a pontig? Vagy akár ha már elkészültem velük, de a kifizetése még nem történt meg?
Ja értem. Megrendelést nyugodtan vehetsz fel, azzal nem történt tranzakció. Persze más kérdés, hogyan garantálod az illetőnek, hogy teljesíted is, hiszen nem tud számonkérni.
De ha a bizalom megvan, szerintem működhet így. Ez egy egyszerű igényfelmérés, piackutatás, ha úgy tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!