Ti mennyi pénzt tudtok akaratlanul is félre tenni a koronavírus miatti korlátozások miatt?
Persze, itt ezt írjátok, mert jól hangzik! Más kérdéseknél meg kétségbeesetten keresnek munkát, meg kérdezik, milyen segélyek érhetőek el.
Itt ugyanazok az emberek dicsekednek, akik mindenhol hangoztatják a milliós fizetésüket. A NER lovagok.
Mert nyilván teljesen elrugaszkodott dolog, hogy 2 dolgozó ember, akik jelenleg csak élelmiszert tudnak vásárolni (mert minden más zárva van, mire végeznek) félre tudnak tenni.
Mi is mind a ketten dolgozunk. Én bankban a párom a mezőgazdaságban. Mi sokat jár(t)unk moziba, színházba, szórakozni. Csak azzal, hogy ezekre nem tudunk most költeni már kb. 100e maradt a zsebünkben.
Az elrugaszkodott, hogy a másik kérdéseknél mindenki éhezik, itt meg mindenki milliomos.
Feltűnő, hogy mindenhol azt írják a válaszolók, ami szerintük felpontozást hoz...
Nekünk őszintén jól jött ez a vírus anyagilag, eddig...
Mindketten otthonról dolgozunk ugyanannyi pénzért.
Spóroltunk benzinen, mivel nem mentünk annyi helyre (kb 10.000ft-ot)
Ebben a hónapban nem kell bérletet vennünk, mert nem megyünk dolgozni (2 felnőtt havi bérlet ára)
Spóroltunk kaján, mert végre van időnk többet főzni, nem kell gyors megoldás.
Spóroltunk sajnos szórakozáson, mert lemondtunk 1 mozit, 1 korcsolyázást és 1 élményfürdőt.
A rezsi szerintem így nagyobb lesz, mert 2 számítógép folyamatosan megy, de meglátjuk majd.
Így mi kb 50.000-el többet raktunk át a megtakarítási számlánkra, mert megmaradt.
Egyik előző kérdezőnek: tudjuk, hogy van, aki most elveszíti állását, de azért nem mindenkinek olyan a munkája. Van aki ugyanannyi pénzért dolgozik otthonról tovább.
Ok, akkor veregessétek egymást hátba. Jó tudni, hogy most van, aki 250.000,- Ft-ot SPÓROL, és repjegyeket vásárol.
Továbbra is azt mondom, hogy a Kérdező provokál.
Aki alkalmi, gyári sori munkákból vagy guberálásból élt eddig is, az nyilván nem fog semmit félretenni, akinek meg volt eddig is, sőt most is tud dolgozni home officeben, az meg fog, ilyen egyszerű.
Előbbi csoportnak javaslom, hogy kezdetnek mondja le a netet, egyrészt az is párezer forint, másrészt meg legalább nem kell másnak olvasgatni a NER-lovagos baromságaikat, amivel a "miértnemisvagyoklúzer" kérdésre keresnek önigazolást, ahelyett, hogy a megoldáson gondolkodnának.
Nettel dolgozom most is, úgyhogy ne haragudj, de a felszólításod ellenére nem fogom lemondani.
A baj nem a munka mennyiségével van, hanem azzal, hogy az ügyfelek (állandó, egyébként nagyon jó ügyfelekről van szó) sorra kérnek fizetési könnyítést/halasztást, mert ők nem tudnak kifizetni, mivel a saját munkájukkal, cégükkel van gond.
Mindemellett megnövekedtek az árak az olyan dolgokra, amit nekem szintén a munkámhoz muszáj használni. Eddig is kellett, ki is volt fizetve minden egész évre, erre most kapom kb. a harmadik ilyen cégtől a levelet, hogy nagyon sajnálják, de vagy leáll az egész szolgáltatás, vagy mindenki befizet még X forintot.
Ez az elkeseredésem tárgya. Dolgozni ugyanúgy kell, pénz sokkal kevesebb, és a kiadás meg nekem legalábbis több.
De örüljenek csak a NER-esek, amíg lehet. Egyszer nekik is leáldoz majd.
Aki eddig is jól keresett és a munkája szellemi amit online is tud végezni az tud most spórolni.
Aki pedig külsős helyen dolgozott ami nem végezhető otthonról annak most nehéz.
Mondjuk az első kategória volt mindig jobban megfizetve.
Nem vagyok neres, szívből gyűlölöm a rendszert, ha tehetném, visszahoznám a sávos adózást és adómentessé tenném a minimálbért. Akkor is, ha nekem ezzel valamivel kevesebb lenne a nettóm. Én csak egy mezei service deskes vagyok, aki tud otthonról dolgozni.
Segítek amúgy felismerni a NEReseket: sokkal nagyobb számokkal dobálóznak és végtelenül ostobák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!