Rengeteget hallani, olvasni a sok száz, ezer milliárdos mentőcsomagokról. De szinte semmit sem hallani, hogy a kormány mit tervez tenni a már meglévő, vagy meglóduló számú munkanélküliekért? Saját példám lent.
58 éves ffi vagyok, kb 65-70 % egészségi állapottal. Március
30.-án lejár a munkanélküli ellátásom. Eddig sem sok esélyem volt az elhelyezkedésre, a korona vírus miatt ez szinte 0 lett. A FHT-ra sem leszek jogosult, mert feleségem minimálbérért jelenleg még dolgozik. 8 féle gyógyszert kell szednem, ami havonta 15 ezer. Plusz fizethetem magam után a tb is. Nem tudom mi lesz. Valaki foglalkozik a hozzám hasonlókkal is, vagy csak a vállalkozások megmentése a cél?
tanácsom: nyúlj a foldhoz, kezdj tartani csirket vagy amire lehetoseg van. Vegyel kiskertet, vagy csinalj vmit, a lenyeg ne varj az allambácsira mert valószínű a kesõbbiekben is le leszunk sz.a.rva .
Muszálj magadon segíts es te tegyél vmit magdért.
Ezenkívűl ha egy gazdasagi osszeomlas lesz akkor neked lesz hova nyúlni. Akik pedig csak a penzuktol es az állambácsítól függenek azok tobbet veszítenek / jobban félhetnek.
Készűlj a legrosszabbra h ne ess majd pánikba.
"semmit sem hallani, hogy a kormány mit tervez tenni a már meglévő, vagy meglóduló számú munkanélküliekért"
Ennek oka, hogy konkrétan SEMMIT nem óhajt tenni értük.
Bocs, evvan. Majd 2022-ben okosabban szavaztok. Ha addig éhen nem haltok.
Eddig nem tettek semmit ezután se fognak, az átlag kisembereket csak fejik fejik és fejik, ha pedig gond van csak hagyják éhen halni, én most vesztettem el az állásomat 3-hónapja,ugye a járvány előtt próbáltam szakmáim egyikében elhelyezkedni majdnem sikerült is,de mivel elkezdődött ez az egész azt mondták hogy bocsi de jelenleg mégsem tudnak felvenni, utána próbálkoztam mindenhol, árufeltöltőtől, a sofőrön át mindennel, jelenleg is próbálkozom, de úgy látom nem sok értelme van, mindenhol túljelentkezés van, vagy nem tetszik az hogy 3 szakmám van.
Még körülbelül egyszer tudok ennivalót venni az kb 2-2,5 hetet jelent, utána kész ennyi 3 szakmával itt fogok éhen pusztulni 30-évesen, mondjuk annyi morbid humor van ebben a dologban hogy legalább a temetésem az államnak kell fizesse valamilyen formában.
Egyeseknek nehéz megértenie, hogy amikor van fiatal, életerős, terhelhető jelentkező, akkor nem az 58 éves,nem terhelhető (csak bizonyos pontig) szívinfarktuson átesett
jelentkezőt választják. Amik esetleg akadtak volna, 2-3 műszakos, vagy folytonos 12 órás munkák lettek volna.
Ezek nálam egészségügyi okokból nem javasoltak. Eddig sem volt sok esélyem, de most a Covid-19 teljesen betett.
15os, sajnálom helyzeted. Amikor a válaszod olvastam azt gondoltam hogy én irtam mindezt, de eszrevettem h57%os válaszolo irta, igy rájottem nem én vagyok..
Rájöttem nincs más lehetőség mint az h magadnak termelj meg dolgokat amennyiben lehetőséged van rá , és összefogni a családoknak, mert a termőföld fog a jovőben igazi értéket jelenteni.
Ezenkívul az ima is sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!