Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek meddig fog tartani...

Szerintetek meddig fog tartani a karantén és rátok pénzügyileg ez hogyan hat?

Figyelt kérdés

Őszintén mondom, nagyon be vagyok parázva. Kárpátalján élünk, feleségemnek szépségszalonja, nekem autós boltom van. Magas színvonal éltünk, viszont utóbbi időben új lakást vásároltunk, nyaraltunk, szóval megtakarításunk kevés maradt.

Most itt bezáratták a szalonokat, a boltokat (ami nem élelmiszeres vagy multi), szóval egész hónapban munkanélküliek vagyunk (érdekes a gyárakat nem zárták be, ahol több 100 fő dolgozik egybe), s marad a karantén következő hónapra is, meg még kitudja meddig, s ki tudja utána hogy lesz kereslet ezekre a dolgokra. Segélyt természetesen nem kapunk.

Hogy látjátok ez alapján, mennyire sz.r a helyzetünk?

Én már lassan rászokok a piára, aludni sem tudok, annyi a stressz. Plusz ehhez jön az, hogy egészségügy gyakorlatilag afrikai szinten van.

2020. márc. 24. 00:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
33%
Rám sehogy, jövő hónaptól 10% fizuemelés, plusz van mostanra nagyjából szűkösen de oké 20 havi tartalék, asszonynak további olyan 9 és ő is dolgozik. Ha megszűnik a melónk, akkor 2 év alatt reméljük lecseng ez.
2020. márc. 24. 11:10
 12/15 anonim ***** válasza:
60%

"Kínáról tegnap jött egy új hír, ezek szerint még nem találkoztál vele. Arról szólt, hogy hogyan érték el, hogy csökkennek náluk a számok: kiderült, hogy úgy, hogy február óta nem számolják bele az igazolt, de tünetmentes embereket." - február eleje óta lehet ezt tudni :)

Amúgy meg a kérdésre a válasz: lejjebb kell adni a színvonalból. Eladni azt, ami nem szükséges, azt venni, ami kevésbé drága. Sokan ettől remegnek, hogy mi lesz a kényelmes, szép, kifele mutatott életükkel. Hát ez. Akinek százhavi tartalékja van, annak sem feltétlenül kell felvágnia, mert a vírus meg nem válogat. Én azt javaslom, hogy mindenki húzza meg magát, amennyire tudja, és gondolja át, hogy merre érdemes változtatni az életén, ha ennek vége. A harácsolás és a kivagyiság többé nem opció! A piálás meg a pánikolás szintén nem...ezekkel csak magadnak ártasz.

2020. márc. 27. 02:25
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez baromság. Nem lehetett tudni február óta.

Azt kommunikálták, hogy megállították a vírust.

Hogy már máshogy számolják, az csak pár napja derült ki.

Dehogy attól rettegnek az emberek, hogy mi lesz a kifelé mutatott életükkel. Attól rettegnek, hogy elveszítik a munkájukat, hogy nem tudják fizetni a hitelüket, hogy a gyereket el sem tudják tartani, stb.

2020. márc. 27. 20:33
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem baromság, nézd meg az agenda free tv live streamjét kb. február 11-13 körül szemlézte a csávó a cikket arról, hogy megváltozott a tesztelési metódus, ezért indultak csökkenésnek a számok.
2020. márc. 27. 22:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Na akkor meséld el, hogy tűnt el 8 ezer megbetegedés után.

Én úgy olvastam, hogy a fertőzési képessége lecsökkent egy hibás mutáció miatt, vagyis a R0 1 alá csökkent.

2020. márc. 28. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!