EKÁER: szabad módosítani a rendszámot ha átrakodás történt?
Tegnap érkezett volna az áru amit vártunk, viszont délután hívott a fuvarozócég, hogy csak ma reggelre fogjuk megkapni és átrakják másik teherautóra, módosítsam a rendszámot az EKÁER rendszerben.
Én módosítottam, beírtam megjegyzésbe, hogy átrakodás történt. Ma le is zártam a számot, viszont nem tudom szabályos-e ez így, vagy új számot kellett volna kérni. Első EKÁER szám igénylésem volt. Nem vagyok járatos a témában.
Köszi ha valaki tud segíteni.
Ne haragudj, de ha először csinálod, akkor miért nem azzal kezded, hogy cégen belül megkérdezed, hogy mit kell tenni ilyenkor? Vagy ha kérdezni ciki, akkor miért nem keresel rá választ máshol?
Csinálsz valamit, aztán a neten kérdezed, hogy jó volt-e úgy, ahogy csináltad?
Ne haragudj, de a cégnél csak én dolgozok plusz van a két ügyvezető, akik nem értenek ehhez. Ezért rám bízták, mivel minden irodai dolgot én csinálok. Megkérdeztem 2 könyvelőt előtte hátha tudják... azt mondták ők nem csinálnak ilyet. Egyik ismerősöm sem dolgozik EKÁER rendszerben. Kerestem neten, nem találtam, azért is írtam ki ma a kérdést, hátha ért valaki ehhez. Valamit muszáj volt csinálnom tegnap délután nem gondolod???
Az ilyen okoskodó, idióta emberektől mentsen meg a sors. Mi a francnak kellett írnod ha érdemleges választ te sem tudtál adni, NE HARAGUDJ???
De ha te egy EKÁER szakértő vagy nyugodtan leírhatod hogy kellett volna megoldanom ezt a problémát. Kíváncsian várom.
Normálisan tettem fel a kérdést szerintem.
Jaj de jó, köszönöm szépen a válaszod :)
Az zavart, hogy ugye átírtam a rendszámot, akkor az előzőnek nincsen nyoma. Màrmint, hogy tegnap mivel jött az áru azt mivel lehetne bizonyítani? Vagy ilyenkor már mindegy?
Féltem, nehogy büntetést kapjunk, de a főnökeim még ennyire sem értenek ehhez.
"Az zavart, hogy ugye átírtam a rendszámot, akkor az előzőnek nincsen nyoma. Màrmint, hogy tegnap mivel jött az áru azt mivel lehetne bizonyítani? Vagy ilyenkor már mindegy?"
A rendszer eltárolja. Lehet, hogy te nem tudod visszanézni, de attól a rendszer még tudja.
"Féltem, nehogy büntetést kapjunk, de a főnökeim még ennyire sem értenek ehhez."
FYI: sokak állításával ellentétben a NAV-nak sem érdeke, hogy mindenkit halálra büntessen. Első hibázásnál valószínűleg egy nagyon minimális büntetésre lehet számítani (a max az ha jól tudom, akkor a szóban forgó áru ÁFA-értékének a fele - nettó 5M-nél az jó 600 ezer is lehet), azaz ilyen 10-20000Ft-okra. De a te esetedben jól jártál el. Ha kicsit utánaolvasol, hogy mi is a teendő, akkor meglátod, hogy átrakodásnál pontosan ezt kell csinálni.
Annyira örülök, hogy idetévedtél a kérdésem alá,és érthetően, nem kioktatva válaszoltál. Több hozzád hasonló ember kéne az oldalra, akik valóban segítenek.
Megnyugtattál teljesen.
KÖSZÖNÖM a hasznos válaszaid. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!