Mi lenne a megfelelő lépés UPC tartozással kapcsolatban?
Semmifele elevules nincs ilyenkor. A szerzodes a te nevedre szolt, nyilvan ertesitettek tobb modon is (e-mail, sms, stb), ott az elektronikus szamlazas lehetosege, de igazabol teged nem erdekelt hogy minden rendben van-e. A kedves rokont meg innentol lehet jo messzire kerulni, hiszen az eddigiek alapjan nyilvan nem fog beszallni a tartozas rendezesebe.
Kerj reszletfizetest, de amugy azert erdekelne hogy ha felmondtak a szerzodest, hogyan lett 200 feletti a tartozas?
Elmondom a lépéseit ennek a dolognak -és tulajdonképpen mindenféle más tartozásnak, ami ilyen nagy szolgáltatónál van:
Mivel a Te neveden maradt, ezért TE avgy a szerződött fél, rajtad követelik - sajnos nem érdekli őket, hogy Te mit beszéltél meg mással. A tartozás összegyűlt, a szerződést felmondták, és ilyenkor átadják egy követeléskezelő cégnek. A követeléskezelő cég küld egy fizetési meghagyást - amit lehet, hogy meg sem kapsz, mert a régi címre, a rokonhoz megy, illetve azt írod, már Ő sem lakik ott. Ezért nem fogsz tudni róla, nem fizetsz, így átadják végrehajtónak. Az meg felszámolja a díját rá + a kamatokat - így aztán a 200 ezres tartozás akár 300 ezerre is nőhet. Ez a végrehajtás aztán mehet bármire - akár még a telefonodra is, számgépre, stb.
A legjobb megoldás az lenne, ha bemennél és 1-1,5 éves részletfizetést kérnél:esetleg diákhitellel simán ki tudnád fizetni.
Elévülésre nem érdemes apellálni, mert akkor hosszú évekig cipelheted magaddal a terhet, hogy bármikor "lecsaphatnak" rád.
Kedves utolsó!
Köszönöm szépen az emberi hangnemet, amivel megtiszteltél! :)
Mivel én csak 2 hónapig éltem a szóban forgó helyen, keresztapámmal közösen beszéltük meg, hogy Neki mire van szüksége. Mivel nekem korlátlan mobilnetem van, valamint tv-t nem nézek , így engem ez annyira nem érdekelt. Keresztapámmal gyerekkorom óta kiváló kapcsolatot ápoltunk, így abszolút megbíztam benne. De ez a kérdés nem azért jött létre, hogy magyarázkodjak, mert azt magamtól is tudom , hogy én is hibás vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!