Most vásároljak lakást vagy várjak?
Lakást szeretnék vásárolni Budapesten max. 31-32 M Ft értékben. A vásárlás nem sürgős, tudok várni.
Az ismerőseim azt tanácsoljak, hogy várjak, mert a lakások a következő hónapokban, illetve 1 éven belül olcsóbbak lesznek. Nem tudják megindokolni, hogy miért, ezt mindenik csak "hallotta" vagy "valahol olvasta".
Én ilyen információkat nem találtam. Mi a véleményetek, vásároljak most, vagy még várjak és miért?
Nem befektetési célból vásárolnám, hanem azért, hogy a gyermekemnek legyen majd lakása, mert már lassan felnőtt lesz.
Szóval, minden esetben lakást veszek, csak azt nem tudom, várjak-e néhány hónapot, vagy most kiválasszam valamelyiket.
Mondjuk, alkudozásnál már most hivatkozhatok arra a hírre, hogy majd csökkennek az árak...
Több értelme lehet ha eleve nem piaci áron veszed a lakást hanem egy lelakottat àron alul kpval eros alku pozícióban ( nem 3% 😁😁😁) vagy esetleg végrehajtás útján egyezkedve az adóssal.
Igy ki tudod kerülni az értékvesztést és előre tudod hozni azt a profitot is amit évek alatt az értéknövekedés produkal a.Nem mellesleg maradna likvid tőkéd diverzifikálásra is. Mi is így voltunk pénzügyi termékek semmi értelmes hozamot nem garantálnak már. Állampapírral 5 év után egy elinflalt összeghez jutsz aminek a vásárló értéke kevesebb lehet mint most. Helyette mi pl. 2017-ben végrehajtás során a piaci érték 80%an hoztunk el a lakast most beletolunk felújításba két milliót az értéke meg duplázódott azóta.
Kiadással a gyereknek havi pár 10 ezret is félre tudsz tenni belőle, ha meglátod azt az igényt, hogy lassan kutyát nem érdekli a sokadik túlárazott albérlet sem a piacon
😊.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!