Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Testvérem használná a lakást,...

Testvérem használná a lakást, nekem pedig havi szinten fizetne, ez így korrekt?

Figyelt kérdés

Van egy kb 25M ft-ot érő lakás Édesanyánk nevén. Nekem van saját házam, testvérem még a szüleimmel él. A lakást anyukánk nekem és neki szánja, de most kitalálták, hogy tesóm beköltözik és x évig fizet nekem havi 60-70 ezret. Férjem szerint ez így nem lesz jó, ki tudja mit hoz a jövő.

A családi kapcsolatunk stabil és nagyon jó, nem verne át a tesóm.

Van valami hivatalos útja ennek az egésznek ha ebbe belemegyek?

2020. jan. 31. 14:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Nem teljesen értem, az a lakás most anyukádé, egyelőre semmi közöd hozzá. Akkor miért fizetne neked a testvéred? Ha bérlőként megy oda, akkor anyukád részére kell fizessen.
2020. jan. 31. 14:31
 2/15 A kérdező kommentje:
Anyukánk a lakást nekünk szánja, kettőnknek, csak tesómnak ez az egyetlen lehetősége ha külön akarna költözni. Biztos munkahelye van, de albérletet nem éri meg fizetni.
2020. jan. 31. 14:34
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Ezt a rész nekem sem tiszta, még most, életében rátok írná felesben anyukátok?

Vagy majd megöröklitek, ha eljön az ideje, csak addig benne lakik?

Nagyon nem mindegy, mi fog most történni.

Ugyanis ha az utóbbi, akkor egy petákot sem kellene fizetnie, hisz anyukád a tulajdonos, azt csinál a lakással amit akar.

Ha pedig öröklésre kerül a sor, akkor majd eldöntitek, hogy eladjátok, és a vételárat felezitek, vagy a tesód kifizeti a lakás felét, és ő él benne tovább.

Ha anyukád igazán fer akarna lenni, és pontot tenni a lakásügy végére, akkor most eladná, és a bevétel elosztaná kettőtök között.

2020. jan. 31. 14:35
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

Az elsőt kiegészíteném azzal, hogy ha a “tiétek” is a lakás, akkor a testvérednek joga van ott lakni a te beleegyezésed nélkül is és anélkül, hogy “bérleti díjat” fizetne neked. Vagyis, amit fizet neked havonta, azzal előre kivásárol téged.

Mellesleg neked van saját házatok, a férjednek pedig rohadtul nincs köze és bem is lesz, anyátok lakásához.

2020. jan. 31. 14:35
 5/15 anonim ***** válasza:
76%

Közben írtál, akkor én nem tartom fernek, hogy fizessen a tesód. Feltételezem, te is kaptál segítséget, hogy különköltözhess. Most ő van soron.

Öröklésnél úgyis feleztek.

2020. jan. 31. 14:36
 6/15 anonim ***** válasza:
81%
Amíg anyátoke a lakás, semmit nem kell a tesodnak fizetnie. Miért kellene? Ha már közös tulajdonotok lenne, akkor kellene elgondolkodni rajta, hogy mikyen modon oldjatok meg
2020. jan. 31. 14:49
 7/15 anonim ***** válasza:
90%

szerintem nem korrekt. Amig élnek a szüleitek addig nem a tied és az övé hanem a szüleidé. Már miért fizetne neked bármit is?

Majd ha eljön a szomorú pillanat, hogy megöröklitek ketten akkor osztozkodtok...

2020. jan. 31. 14:50
 8/15 A kérdező kommentje:

Igen, igazatok van, csak Anyukánk úgy van vele, hogy hiába lakik ott tesóm, ő rám is gondol, ne csak Ő élvezze. De ha azt nézzük akkor még én járok jól.

Köszönöm a válaszokat!

2020. jan. 31. 14:53
 9/15 anonim ***** válasza:
27%

Hát most lehet, le fogtok húzni, de nekem másképp "jön le" ez a dolog.

Értem én a kérdező által felvázolt helyzetet, meg amit írtatok, de lehet, hogy úgy gondolják anyuka és a tesó, hogy a testvér fizet x évig a kérdezőnek, anyuka meg ajándékozási szerződéssel ráíratja a testvérre a lakást, és ezzel váltaná mag a kérdezőt a testvér.

Ha nem így van, akkor bocsánat a gyanusítgatásért - de azért egy finom puhatolózást megérne a dolog...

Ugyanis, ha a testvérnek lenne ajándékozva a lakás, akkor már nincs öröklés, stb.

2020. jan. 31. 15:11
 10/15 anonim ***** válasza:
76%

"Biztos munkahelye van, de albérletet nem éri meg fizetni."

Mondjuk ez a mondat is az elképzelésemet támasztja alá, szerintem, hiszen ugyan nem tudjuk, hol van a lakás, de kb így is albérlet magasságú pénzt fizetne a lakásért a testvér.

2020. jan. 31. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!