Most vásároljak lakást vagy várjak?
Lakást szeretnék vásárolni Budapesten max. 31-32 M Ft értékben. A vásárlás nem sürgős, tudok várni.
Az ismerőseim azt tanácsoljak, hogy várjak, mert a lakások a következő hónapokban, illetve 1 éven belül olcsóbbak lesznek. Nem tudják megindokolni, hogy miért, ezt mindenik csak "hallotta" vagy "valahol olvasta".
Én ilyen információkat nem találtam. Mi a véleményetek, vásároljak most, vagy még várjak és miért?
Nem vagyok bérlő, a saját lakásomban élek és ez így is maradna.
Még egy lakást az örökségből vennék.
Hosszútávon valóban csak az várható, hogy emelkednek az árak.
A jelenlegi lakásomat 2011-ben 14,5 M forintért vettem, de nagyon jó helyen van. Annak idején a tulajdonos sokáig nem tudta eladni, de az árból nem engedett. Megvettem, mert nagyon tetszett.
Most az értéke 40-42 M forint.
Én befektetésnek tuti nem vennék lakást. Az, hogy az elmúlt 3-4 évben hirtelen nagy áremelkedés volt és ezzel sokak sokat nyertek, egyáltalán nem garantálja, hogy ez a trend tovább folytatódik majd, sőt.
Jelenleg sokkal biztosabb befektetési forma, ha a állampapírt veszel az örökségedből, annak nominálisan legalább biztos hozama van és elég likvid, hogy bármikor hozzányúlj, ha mégis kéne pénz. A lakás ára meg lehet, hogy leesik, lehet, hogy nem, de valószínűleg sokkal tovább tart eladni, ha a pénzre van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!