Meg tudom reklamálni a levelet amit hetek óta nem kapott meg a cimzettem?
Az a kérdés, hogy simán adtad fel, elsőbbségivel vagy ajánlottan?
Ha simán vagy elsőbbségivel, akkor nincs rajta követés, ha ajánlottan, akkor az ajánlott szelvényen lévő ragszám alapján tudnak keresni. Ha nincs meg a ragszám, mert eldobtad az ajánlott szelvényt és nem írtad meg a címzettnek a ragszámot, akkor annyi, nem tudják kerestetni.
Az, hogy emlékezni fognak rám, roppant kevés - ilyent nem ismer a számítógép :-)
Max annyit tudnak tenni, hogy megnézik a postájukon (élőben, igaziból, nem ragszám alapján), hogy nem maradt-e ott valahogy a postájukon a levél - lecsúszva, beesve valahová
"amit hetek óta nem kapott meg a cimzettem?"
Ma 9.-e reggel van, tehát 8.áig nem kapta meg a levelet.
Dec 31.-én adtad fel, jan. 1-e munkaszüneti nap plusz volt benne egy hétvége azóta - szóval max 1 hétről beszélünk, nem "hetek óta" (ez általában 2-3 hetet jelent). Azóta 5 munkanap telt el: jan 2,3, 6,7,8.
Amúgy az ajánlott levél kézbesítését 5 munkanapra vállalja a posta, de a karácsony, szilveszter miatt csúszások vannak, plusz sok a küldemény és kevés az ember, mert alacsonyak a postások bérei.
Sima levélnek nincs kézbesítési határideje - akár 8-10 nap, 2-3 hét is lehet.
Elsőbbséginek 2 nap a kézbesítési határideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!