Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A fogyasztóvédelem segíthet...

A fogyasztóvédelem segíthet ebben az ügyben?

Figyelt kérdés
Egy internetes cég, egy telefonbeszélgetés közben,(ami úgy 13 perc volt, és meg van a beszélgetés felvétele) kicsalta az e.mail címem, majd később kűldött valamit erre az e.mail címre, (amit meg sem nyitottam) és most követel tőlem 25 ezer forintot, a megrendelt szolgáltatásért. De már elég agresszíven. Állandóan zaklat telefonon, és naponta több e.mailt kűld. Az utóbbiakban, már azt írja, hogy egy behajtócégen keresztűl fogja érvényesíteni a követelését.Hova fordúlhatok ebben az esetben ?

2020. jan. 8. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor talán nyisd meg az emailt, hogy Te is és mi is tudjuk, hogy mit "rendeltél"

Ha így is, úgy is követelnek Tőled 25 ezret, akkor most már oly mindegy, hogy megnyitod-e az emailt, vagy sem.

Ha kiderül, hogy mit "rendeltél" és mi van az emailben, akkor már Te is okosabb leszel, meg mi is jobban tudunk tanácsot adni.

2020. jan. 8. 14:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Eleinte azért nem nyitottam meg, mert nem is vettem észre, hogy egyáltalán kűldtek valamit. Késöbb meg már azért, mert telefonon annyit mondtak, hogy valamilyen regisztrációs kód van az e.mailben. Elméletileg, egy online folyóirat, vagy könyvet rendeltem. De mint korábban írtam, megvan a felvétel, amin a megrendelés történt. De azon, én nem rendeltem meg semmit, csak egy tájékoztatót fognak kűldeni, (azt mondta a nő) és majd eldöntöm, hogy kell e vagy sem. Így kérte el az e.mail címem. Röviden ennyi.
2020. jan. 8. 20:38
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Szard le!

A zaklatàs miatt meg tegyèl feljentèst!

2020. jan. 8. 23:33
 4/6 anonim ***** válasza:

3-as, sem Te, sem én nem tudjuk, mi hangzott el a beszélgetésben - nem véletlenül írtam, hogy nyissa meg az emailt a kérdező.

Lehet, hogy valóban megrendelte a szolgáltatást - csak rafináltul csőbe húzták.

Mindenesetre számtalan kérdést felvet bennem a dolog:

- Pl.em értem, hogy lehet meg a felvétel a kérdezőnek: eleve tudta, hogy csőbe húzzák és azért indította el a felvételt? Mert átlagember nem veszi fel a beszélgetést, ha megcsörren a telefon.

Vagy minden telefonbeszélgetést felvesz? Mert az meg jogilag erősen aggályos, kivéve, ha közli a másik féllel.

Aztán ugye a jelen állás az, hogy a kérdező állítja:

- nem rendelt semmit

- illető cég meg állítja, hogy rendelt: ez így, a tények ismerete nélkül 1-1 állás, azaz nem lehet tudni, kinek van igaza...

2020. jan. 9. 07:45
 5/6 A kérdező kommentje:
Üdv újra itt. A hangfelvétel úgy került hozzám, hogy az online cégtől kértem el.(ahonnan elméletileg megrendeltem ezt a szolgáltatást) Mivel említettem, hogy többször hívtak már telefonon, és e.mailt is küldtek egy párat.Ezen a hangfelvételen az nem hangzik el, hogy én kérné bármiféle szolgáltatást. Az e.mail címem is úgy csalta ki a hölgy, hogy elkűld egy valamit online, és majd ha átnéztem, eldöntöm akarom-e a szolgáltatást. Majd később, már azt állították, hogy abban az e.mailban van a regisztrációs kódom, amivel a szolgáltatást igénybe vehetem, és ennek az ára 25 ezer forint. De mivel én azt az e.mail meg sem nyitottam, és nem is regisztráltam sehova, sőt nem is kértem tőlük semmiféle regisztrációs kódot, nem értem miért követelőznek. Ők azzal érvelnek, hogy az e.mailt bármikor megnyithatom, és bármikor élhetek a szolgáltatásukkal. DE NEKEM NEM KELL A SZOLGÁLTATÁSUK !!! Végül is én csak egy olyan címet, vagy valamit szeretnék kérni valakitől, ahova segítségért fordúlhatnék az ügyemben.Próbáltam már a fogyasztóvédelmet, de ez a szervezet már nem létezik, vagy csak én nem találom. A neten keresgélve mindíg azt adja be, hogy a vásárlással kapcsolatos esetekben, a helyi önkormányzat jár el. De ők nem tudnak nekem segíteni. Egy kis faluban élek, és nem sok lehetőségem van jogorvoslatra.
2020. jan. 11. 09:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát akkor próbáld meg a területileg illetékes Békéltető Testületet - hátha ők tudnak segíteni.

És tedd meg, légy szíves, hogy privátban megírod nekem ezt a céget, kíváncsi vagyok rá :-)

2020. jan. 11. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!