Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Paypal-lal kapcsolatban...

Paypal-lal kapcsolatban tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Nemrég nyitottam bankszámlát, így még nem vagyok jártas annyira az ilyen dolgokban. Hallottam a paypal-ról, hogy nagyon jó, mert biztonságos.

Ezzel kapcsolatban megosztanátok velem egy két fontos tudnivalót, véleményt?

Tényleg csak annyi lenne, hogy fel regisztrálok és hozzá kapcsolom a bank kártyámat? Milyen költségei vannak? Valóban olyan biztonságos?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. dec. 12. 08:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Igen, ennyi. Bankszámlát is hozzá lehet kapcsolni, akkor nem cseszeget 3 évente, hogy lejárt a kártyád.

Költségei vásárlóként számodra nincsenek, ha te kapsz pénzt valami áruért és szolgáltatásért, akkor vonnak valamennyit (akkor elég borsos amúgy, én éves szinten több tízezret bukok ezen, de külföldi főnök csak erre hajlandó utalni, mondjuk én évi több millát kapok papyalre).

Igen, biztonságos.

Ha meghaladja az asszem 2000 eurót, amit kaptál rajta, igazolnod kell magad iratokkal, de az alatt nincs ilyesmi.

2019. dec. 12. 12:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Annyit még, hogy ha bármi gondod van, leginkább telefonon érdemes kommunikálni velük, és csak angolul lehet. De jó eséllyel nem lesz ilyen gondod.
2019. dec. 12. 12:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

És ha mondjuk külföldi oldalról veszek valamit akkor van valami költsége? Gondolok itt a pénznem közötti különbségre. Legalábbis úgy vettem észre, mintha a bank felszámolt volna néhány forintot amikor dollárban volt a termék ára amit vettem. Ennél többet vagy kevesebbet számol a paypal?

2019. dec. 12. 13:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A Paypal mindig rosszabbul váltja a pénzed, mint a bank. Ha a kártyád pénznemétől eltérő pénznemben vásárolsz, a Paypal föl fogja ajánlani, hogy a vásárlást a kártya pénznemében terheli a kártyádra, vagyis ő váltja át a pénzed.

Ha jót akarsz magadnak, a terhelést a vásárlás pénznemében (pl. dollárban) kéred, és akkor a bank vált.

Az aktuális árfolyamokat megtalálod a bankod honlapján, neked ebben az esetben a deviza eladási árfolyam lesz az érdekes.

2019. dec. 12. 15:59
 5/5 A kérdező kommentje:
A telefonszámot érdemes megerősíteni? Mert volt egy olyan ablak, hogy akkor küldenek smst ami fizetős. Nekem nem kell sms, ilyenkor is meg kell erősíteni a telefonszámot?
2019. dec. 13. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!