Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kérdezi az eladó, ha...

Miért kérdezi az eladó, ha segélykupont vásárolok, hogy el is viszem-e?

Figyelt kérdés

Mostanában lehet venni 200, 500 Ft-os kuponokat, árvízkárosultak vagy bármi más megsegítésére. Többször vettem, több helyen, mert segíteni szeretnék és mert meg is tehetem. Csak azt nem értem, hogy MINDEN EGYES alkalommal megkérdezték, el is akarom vinni? Miért?

Felmerült bennem, hogyha nem vinném el, akkor a kis adomány az eladó saját zsebére megy? De nem értem, az adományt a rászorultaktól ennyien zsebretennék?? Ha igen, akkor vajon mi jut el egyáltalán belőle a rászorultakhoz??

2010. júl. 18. 12:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
J és csak jelzem, hogy a pénztáros nem tehet el borravalót, tehát neki semmi haszna nincs.
2010. júl. 21. 12:03
 12/14 A kérdező kommentje:

Hivatalosan persze, hogy nem, hivatalosan csak a leadózott borravalót teheti el minden munkakörben, de mindannyian tudjuk, hogy a gyakorlatban ez nem így van, sok munkakörben azt mondják, hogy "meg se tudnának élni, ha a hivatalos szerint leadóznának". :) A pénztáros ezt meg tudja oldani magának.

12.02 Megírod, ha megnézted? Nekem sajnos nincs 2 ugyanott vásárolt.

2010. júl. 21. 12:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Az azonos kuponokon (pl mindegyik 200 forintoson) ugyanannak a vonalkódnak kell lennie. A vonalkód az országot, gyártót, az adott terméket jelzi (és tartalmaz egy ellenőrző számot) A GS1 oldalán részletesen meg lehet nézni.

A segélykupon az eladás szempontjából ugyanolyan termék az üzletben, mint bármelyik más termék.

Amikor beérkezik az üzletbe, számla, vagy szállítólevél alapján készletre kerül.

Eladáskor fizikailag is ki kell kerülnie a boltból, mint bármelyik más eladott terméknek.

Ha beüt a pénztárgépbe 200 forintot, akkor abból nem derül ki (ha nem vonalkódos leolvasással megy), hogy mi került 200 forintba. Lehetett az egy segélykupon, de lehetett egy csomag papírzsebkendő is.

A pénztáros beüti a 200 forintot, nem adja oda a kupont. Elteszi, majd nap közben/végén visszateszi a többi közé (később újra eladhatja, vagy egyszerűen készleten marad), és 200 forint értékben hazavisz valamit (pl. tábla csokit) a boltból.

De még ha vonalkódos lehúzás van, akkor is van lehetősége "variálni" a termékekkel.

2010. júl. 21. 15:47
 14/14 anonim ***** válasza:
Tescoban ráírja a blokkra, hogy segélykupon vagy vmi. És szerintem ezt a számítógépes rendszerük is ellenőrzi és meg is tartja az infót.
2010. júl. 21. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!